A nyári ételek szíve a zöldségek és gyümölcsök

A nyár egyik legjobb része, hogy bármikor vásárolhatunk a piacról vagy boltokból friss zöldségeket és gyümölcsöket. Nincs is frissítőbb és egészségesebb egy zöldség vagy gyümölcssalátánál. Számos olyan nyári étel van, amely gyorsan elkészíthető és amellett hogy finom, egészséges is.

A nyári ételek általában olyan hozzávalókból, alapanyagokból készülnek, amelyek könnyedek, gyorsan emészthetők, nem terhelik meg az emésztőrendszert és a gyomrot. A nyári melegben amúgy sem igazán kívánjuk a nehéz, húsos ételeket, hanem inkább azokat, amik hűsítő, frissítő hatással vannak ránk és energiát adnak a hőségben. Fontos, hogy kihasználjuk a nyár adottságait és a lehető legtöbb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszuk el, amíg tehetjük ugyanis télen már nincs olyan íze sem a zöldségnek sem a gyümölcsnek. Természetesen számos  nyári étel létezik és mindenki ízlésének megfelelően válogat belőlük, de felsorolunk néhányat, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Ilyen például a zöldessé joghurtos tésztasaláta, ami amellett hogy laktató, nagyon könnyű elkészíteni. Nincs más dolgunk mint megfőzni egy kis fussili tésztát és amíg fő egy gerezd fokhagymát keverjünk össze natúr joghurttal. Ezután már csak fel kell aprítani a zöldségeket. Ez a saláta akkor igazán finom, ha minél több friss zöldség van benne.

A gyümölcslevesek szintén nagyon választásnak számítanak a nyári időszakban. Nagyon sok különféle gyümölcsleves készíthető el otthon rövid idő alatt. Nincs is jobb érzés annál, amikor a nyári hőségben otthon a hűtőben vár minket egy kis friss gyümölcsleves. A klasszikus padlizsánkrém szintén nyáron a legjobb.  A friss padlizsánból készült krémet szintén többféleképpen el lehet készíteni, van aki majonézzel, van aki majonéz nélkül szereti. Ha tehetjük, készítsünk el minél több zöldséges, gyümölcsös ételt a nyár folyamán.


hunprobalazs