A pekingi palotapincsi kutya

A pekingi palotapincsi kutya képes az ember igazi társává válni, szereti a meleg, kényelmes otthont. Kis-termetű kutya mégis elmondható róla, hogy bátor, valamint híres még arról is, hogy szeretett gazdájához maximálisan ragaszkodik. Szívesen él együtt más állatokkal is, mivel csakis a maga dolgával törődik, viszont nem szereti, ha zavarják, így kisgyerekes családban nem mindig érzi jól magát.

A pekingi palotapincsi kutya szőrzetének ápolására sok időt kell szánni, főként a lábán és a hasán kell folyamatosan kefélni, vágni a szőrzetet, mivel ezeken a helyeken könnyen összegubancolódhat. Ritka fogú fésűvel ajánlott gondozni a szőrzetet, és érdemes száraz samponnal, púderrel beszórni a testét mielőtt nekilátunk a fésülésnek. A kutya fülének a tisztítása is nagyon fontos, mivel a por, fülzsír fülgyulladást okozhat, ezért rendszeresen langyos vattacsomóval óvatosan takarítsa ki a fülét. Ha a pincsi kutya valami helyeset cselekedett, akkor ajánlott nagyon megdicsérni, mivel így fogja megtanulni a leghamarabb az alapvető szabályokat. Ez a kutyafajta nem kedveli a hosszú sétákat, a nyári melegben mozgás helyett inkább szundikál az árnyékban.

A pekingi palotapincsi kutyát csak bent a házban lehet tartani, tökéletes öregek mellé, mivel nem igényel nagy mozgást. A palotapincsi kutya rengeteg szeretet igényel, ezért fontos számára, hogy sokat simogassák, becézgessék, ölelgessék. Bárkivel szembe szállnak, ha a gazdájuk megvédéséről van szó, ha kedvükre van, amit a körülöttük lévő felnőttek csinálnak, akkor rövid vakkantásokkal jeleznek. A palotapincsi kutyák általában 12-15 évet élnek, ritkán van gond az egészségükkel, olyan betegségek jelentkezhetnek, mint a gerincprobléma, térdprobléma, szem szárasság.


hunprobalazs