A pénznek fontos szerep jut egy harmonikus kapcsolatban?

Többségében azok tartják nagyon fontosnak a pénzt, aki túlságosan kényelmesek ahhoz, hogy önmaguk teremtsék meg a saját elképzeléseik számára megfelelő körülményeket. Természetesen sokat nyom a latban az is, amit hozunk egy kapcsolatba, hiszen a megszokott színvonalból nehéz leadni, amíg a jóhoz nagyon is könnyű hozzászokni.

[adsense_id=”1″]

A jóérzésű emberek szokták mondani, hogy a pénz nem számít. Legalábbis ezt szeretnék magunkkal elhitetni. A valóság azonban az, hogy sokkal jobb, ha van mit elkölteni, mintha nincs. A legjobb, ha elképzeljünk magunk elé a tökéletes férfit vagy nőt. Mind egyformán jóképű, csinos, figyelmes, tanult, nem is különböznek semmiben, csupán az anyagiakban. Csak nagyon kevés vagy egyetlen nő sem választaná az aktuálisan szegényebb férfit.

Ha az evolúciós okokat nézzük, akkor az anyagi jólét borzasztóan fontos, hiszen egyértelműen biztonságot ad. Az ősi időkben az a férfi volt sikeres, aki a legerősebb és a legügyesebb vadász volt, mivel Ő tudta biztosítani családja számára szükséges feltételeket. Ma már változott a világ, de az elv érvényes. Be kell látnunk, hogy napjainkban a pénz mozgatja a világot. A családalapítás szempontjából tehát igenis fontos, hogy a megfelelő anyagi háttér.

Adott egy kifejezetten érdekes tény, amit több kutatás bizonyított. A kutatás szerint azok, akiknek sok pénzük van, jóval nehezebben adnak, mint azon társaik, akiknek kevés pénzük van. Ezt kivetíthetjük a kapcsolatainkra is. Nincs is rosszabb annál, mint amikor két fél csak egymás mellett él. Persze két gazdag félről beszélünk, amikor az egész kapcsolatukat a külön kassza jellemzi. Tehát a pénz fontos, de nem minden.

Ez átlagos pár esetében ilyen elhidegülés nem léphet fel, mivel Ők sokkal inkább egymásra vannak utalva. Sokkal kevésbé foglalkoznak például azzal, hogy utoljára ki vásárolt be. Kivételek persze mindig vannak az egyik és a másik oldalon is.


hunprobalazs