A rektoszkópia, vagy végbéltükrözés vizsgálat

A rektoszkópia olyan vizsgálat, amely lehetővé teszi az orvos számára a végbélnyálkahártya és a vastagbél utolsó részének (az úgynevezett vastagbélnek) közvetlen megtekintését.

A rektoszkópia, vagy végbéltükrözés vizsgálat nagyon jó áron elérhető a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, tehát kérjen online, vagy telefonon időpontot, és jöjjön el hozzánk rektoszkópiára, ha valamilyen problémát észlelt. A vizsgálatot proktoszkóp segítségével hajtják végre, amely videokamerával van felszerelve, hogy a belső szervekről meg lehet tekinteni a felvételeket. A proktoszkóp legnagyobb előnye, hogy képes felmérni a nyálkahártya állapotát, valamint összegyűjteni egy kis mintát a szövetből, és mindez csak egy eljárás során elvégezhető a rektoszkópia által. Mikor szokták elvégezni a rektoszkópiát? A következő esetekben a leggyakoribb a vizsgálat: anális rák és a vastagbélrák korai fejlődésének feltételezése, annak feltételezett prekurzív állapota polip formájában, diverticulosis endometriosis, fájdalom az ágyéki, gerinc és a szakrális régióban, de a vérzés, hasmenés, krónikus székrekedés okainak meghatározása miatt is gyakran kérnek rektoszkópiát.

A vizsgálat napján minden gyógyszert rendszeresen be kell vennie. Kivételt képeznek a vércukorszintet csökkentő gyógyszerek, amelyeket cukorbetegek használnak. Az ilyen gyógyszerek dózisát a referens orvosnak kell meghatároznia. Amennyiben többet szeretne megtudni a vizsgálatról és annak menetéről, nem kell mást tennie, mint fellátogatni webodalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, hiszen itt megtekintheti orvosaink bemutatkozását is, valamint fényképet is nézhet róluk, így sokkal közelebbinek érzi majd a kapcsolatukat. Weboldalunkon már időpontot is kérhet tőlünk, tehát nem árthat benézni hozzánk. Weboldalunkra kattintva elérhetőségeinket is megtalálhatja.