A rendszámfelismerő kamera és a rendszer működése

Míg néhány évtizeddel ezelőtt mindössze csupán a filmek jeleneteként láthattunk egy-egy rendszámfelismerő kamerát, ma már a mindennapi életünk részévé váltak, illetve a biztonságtechnikai rendszerek részeként naponta használják.

A rendszámfelismerő kamera segítségével egy-egy gépjármű rendszámát ismerhetjük fel. Elsőként a rendszerfelismerő szoftver megkeresi a képen is látható rendszámtáblát, ezt követően pedig a karakterfelismerő program segítségével azonosítja a rendszámtáblán található jeleket, illetve karaktereket. A rendszám felismerését követően bármikor visszakereshető lesz a rendszerben, hiszen digitális képrögzítőn tárolják a kamerák által rögzített képeket. Ennek köszönhetően bármikor visszakereshető az adott gépjármű tulajdonosa, valamint típusa. Nagy előnyt jelent ez, hiszen így ellenőrizhetővé válnak egy bizonyos telephelyre, illetve településre belépő gépjárművek.

A rendszámfelismerő kamerák két csoportját különböztethetjük meg: egyrészt beszélhetünk hagyományos, azaz PC alapú rendszerfelismerő kamerákról, másrészt pedig kompakt rendszerekről. A PC alapú rendszer digitális képpé alakítja át az analóg videó jelét, melyet a kamerák adnak. Ezt dátummal, pontos idővel, valamint fényképpel rögzíti a rendszer. A rendszámfelismerő kamerát a rendszám magasságában szükséges elhelyezni, hogy jól látható legyen majd a gépjárművek rendszáma. Ha ugyanis nem megfelelő magasságban szerelik fel, nem azonosítható a rendszám.

Amennyiben további kérdései merültek fel a rendszámfelismerő kamerákkal kapcsolatban, illetve jó minőségű kamerát szeretne vásárolni, látogasson el az Elektronika Vonala Vagyonvédelem internetes oldalára, azaz az www.lineelectronic.hu honlapunkra, ahol szakértő munkatársaink készségesen válaszolnak az Ön kérdéseire.


hunprobalazs