A rendszámfelismerő kamerák előnyei

A biztonsági kamerák már néhány évtizeddel ezelőtt is használatosak voltak, ám a képminőség hagyott némi kivetnivalót maga után, azonban ma már nem kell ettől tartani. Sőt, a kiváló képminőség mellett megszülettek már a rendszámfelismerő kamerák is, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A rendszámfelismerő rendszerek nagy előnye, hogy első lépésben a szoftver megkeresi a képen látható rendszámtáblát, mely a hagyományos kamerák esetében nem valósulhatna meg. Miután a szoftver megtalálta a rendszámtáblát, egy karakterfelismerő program segítségével felismeri az azon megtalálható jeleket, illetve karaktereket. Ennek köszönhetően azonosíthatjuk egy-egy gépjármű rendszámát.

A rendszám felismerését követően pedig digitális képrögzítőn tárolják is a kamerák képeit. Ennek köszönhetően visszakereshető egy-egy gépjármű típusa, illetve tulajdonosa is. Így a továbbiakban is ellenőrizni lehet a telephelyre, illetve a településre beérkezett gépjárművek rendszámát.

De milyen esetben lehet szükségünk egy ilyen rendszámfelismerő rendszerre? A rendszámfelismerő kamerákat, valamint rendszereket alkalmazzák az autópályákon a matricák ellenőrzéséhez, parkolóházakban és a különféle telephelyeken, de akár már meglévő térfigyelő rendszerekhez is illeszthetjük.

Ha bővebben is szeretné megismerni a 21. század modern rendszámfelismerő rendszereit, látogasson el a lineelectronic.hu internetes oldalára, ahol profiktól tudhatja meg, hogyan működik a teljes rendszer. Amennyiben pedig igényelni is szeretne egy rendszámfelismerő rendszert, válassza az Elektronika Vonala Vagyonvédelem szakembereit. Ha kérdése lenne a témával kapcsolatosan, bátran kérheti munkatársaink segítségét, akik készségesen válaszolnak minden kérdésre.


hunprobalazs