A szakember tanácsai lakásvásárlás esetén

Lakásvásárlás során a többség azt veszi figyelembe, hogy milyen távolságban van az iskola, munkahely, bevásárlóközpont, hány szoba van a lakásban, milyen nagy és egyebeket. Ezek valóban fontosak, azonban a szakemberek nem feltétlenül ezeket nézik. Különösen abban az esetben, ha a fővárosban szeretne egy régi lakást vásárolni, érdemes pár dolgot szem előtt tartani!

A lakásvásárlással kapcsolatos tanácsokról itt tudhat meg többet! Sajnos nem ritka, hogy az emberek elkapkodják a lakásvásárlást, tehát nem vizsgálnak meg alaposan minden szempontot. Különösen abban az esetben érdemes alaposan végig gondolni, hogy milyen lakást választ, ha a régi, fővárosi lakások közül választja ki sajátját. Ezeknél a lakásoknál rendszerint a praktikum figyelembe vételének teljes hiányában választották le a szobákat. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a lakás kapcsán fűtéstechnikai szempontból is érdeklődjön. Fontos, hogy milyen fűtéssel rendelkezik, mikor lett utoljára korszerűsítve. A szigetelés szintén kiemelt szempont, ugyanis megfelelő szigetelés nélkül a legmodernebb fűtés sem ér sokat.

A legnagyobb segítséget mindenképp az energetikai tanúsítvány jelenti, érdemes ezt elkérni a tulajdonostól, ugyanis így meglehetősen tág képet tud kapni a lakásról energetikai szempontból. Érdemes tisztában lenni vele, hogy energetikai tanúsítvány nélkül nem jöhet létre az adás-vétel, tehát ennek mindenképp meg kell lennie. Ezt bármikor el lehet kérni a lakás tulajdonostól, azonban azt érdemes tudni, hogy neki csak a szerződés kötéskor kötelessége megmutatni. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódni! Itt elérhetőséget is találhat, ha szüksége lenne rá!


hunprobalazs