A szakszerű futóműbeállítás Szegeden is igen fontos

Az utak folyamatosan ki vannak téve az igénybevételnek, így a kátyúk és egyéb úthibák rendszeresen próbára teszik a gépjárművek lengéscsillapítóit és felfüggesztési rendszereit. Az autó használata során az igénybevételnek az a következménye, hogy a futómű elállítódik.

[adsense_id=”1″]

A futóműbeállítás Szeged nagy forgalmú városában is fontossá vált, hiszen a rohanó városi közlekedés hozományaként autónk futóműve is könnyen elállítódik. Az elállítódás kellemetlen vezetési élményt okoz, és az autó kormányozását is befolyásolja, mely így balesetveszélyessé is válhat.

A szakszervízben elvégzett futóműbelállítás Szeged város közlekedése szempontjából is elengedhetetlen fontossággal bír. Első számú szempont a biztonság, ám a műszaki vizsga feltétele is a jól beállított futómű. Amennyiben a futómű rosszul van beállítva, úgy sok problémát okozhat. Többek között nagyobb terhelést kapnak a csapágyak, gömbcsuklók, lengéscsillapítók és felfüggesztések. Ennek következtében ezen alkatrészek hamarabb szorulnak cserére. A futóműbeállítást Szegeden lézeres mérés segítségével állítják be.

A futómű elállítódását olyan tünetek jelzik, mint például a gumiabroncsok furcsa kopása és hangja, a bizonytalan úttartás, kopogó hangok és a kormánymű rázása. Amennyiben hasonló vagy megegyező tüneteket észlelünk, úgy érdemes futőműbeállításra elvinni személygépjárművünket. A szakszervízben ellenőrzik a guminyomást, majd ezután következik a diagnosztika. A futómű mérése és beállítása után a feltárt hibákat a tulajdonos beleegyezésével szakszerűen javítják.

A szervízelést követően ne felejtsünk el próbautat tenni a gépjárművel, mielőtt a szokásos használatba vennénk, vagy nagyobb útra indulnánk vele. Tartsuk szem előtt, hogy a futóműbeállítás Szeged utain közlekedők számára is elengedhetetlen, hogy a vezetés minél biztonságosabb legyen.


hunprobalazs