A szerelmi bánat

Az életünk során az egyik legnagyobb lelki fájdalom a szerelemi bánat. Csalódni abban, aki a számunkra a legfontosabb az életben, az mindig kiábrándító tud lenni. Pláne igaz ez abban az esetben, ha szerelmünkkel hosszú éveket töltöttünk együtt és aztán szakad meg a kapcsolat. Ilyenkor sokszor azt érezzük, hogy sok év ment veszendőbe.

[adsense_id=”1″]

A szerelmi bánat sokszor szinte felemészti az embert, nem találja a helyét a világban, nem látja értelmét az életnek. Ilyenkor sokan elvonulnak a világ elől és magukba fordulnak. Fontos ilyenkor egy barát, akinek kiönthetjük a lelkünket és elmondhatjuk neki a fájdalmunkat. Nagyon fontos a továbblépés, meg kell érteni, hogy nem szerelmünk volt a nagy ő, az igazi az életünkben. Természetesen az sem ajánlatos, ha rögtön egy másik kapcsolatba ugrunk bele és ott vigasztalódunk, hisz egy kapcsolat érzelem nélkül biztos nem marad fenn sokáig.

A legjobb módszer a szerelmi bánat ellen ilyenkor, ha találunk valami elfoglaltságot, hobbit, amivel lefoglaljuk gondolatainkat. Az is jó ötlet, ha elkezdünk sportolni, a mozgás ugyanis jótékony hatással van a lelki problémákra. Menjünk el egy edzőterembe, keressünk fel egy uszodát, kerékpározzunk, vagy egyszerűen menjünk le a környékre futni egy fél órát. A lényeg, hogy tereljük el a gondolatainkat és keressünk azokat a kitörési pontokat, célokat, amiket a közeljövőben megszeretnénk valósítani. Mindig csak előre tekintsünk, sose hátra, éljünk a jelenben és tervezzük a jövőnket.


hunprobalazs