A szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer profi kivitelezése

Most a vakolt megjelenésű, befújt üveggyapot hőszigetelő maggal ellátott szerelt homlokzati hőszigetelő rendszer gyakorlati kivitelezési lépéseivel ismerkedhetnek meg a tisztelt olvasók. A szerelt homlokzat és a befújt üveggyapot kombinációjának nagy előnye, hogy a rendszer rögzítőelemei sehol sem okoznak káros hatásokat produkáló átmenő hőhidat.

[adsense_id=”1″]

Az első lépés ezen típusú szigetelés esetében a konzolok rögzítése, majd a vázszerkezet felszerelése, amely a távtartást biztosítja a bekerülő Supafil fújt üveggyapot részére, valamint a Heraklith lapok rögzítésére szolgál. Lényeges a meglévő falazathoz igazodó rögzítőelem helyes megválasztása is. A vázszerkezet felszerelése folyamán a meglévő falazat egyenetlenségei jól korrigálhatók, ami ugyan csak nagy előny.

Homlokzati hőszigetelés

Homlokzati hőszigetelés

A szerelt homlokzat, valamint a befújt üveggyapot kombinációjának pozitívuma, hogy a rendszer rögzítőelemei sehol sem okoznak átmenő hőhidat, hiszen nincs a teljes rendszert átszúró rögzítőelem. Az elemeket, avagy a Heraklith táblákat az alkalmazástechnikai előírás szerint kell rögzíteni. A Heraklith táblák felszerelése után jöhet a rendszer befújása Supafil Cavity termékkel. Ezen technológiának köszönhetően nincs illesztési pontatlanságból létrejövő hőhíd. Az üveggyapot bármilyen kis mélyedés, lyuk minden üregét kitölt.

Ezen praktikus homlokzati rendszer további párnafa váz és páraáteresztő fólia közbeiktatásával akár kiszellőztetett légréses verzióban is remekül elkészíthető. A fagyapot táblák vakolása során az LB Knauf által gyártott Renti javítóhabarcsot érdemes alkalmazni, amelybe nagy húzószilárdsági értékkel rendelkező üvegszövet hálót is kell ágyazni a tökéletes végeredmény érdekében. A jó kivitelezés ugyanis mindig nagyon fontos feltétele a gyártó által előírt technológiai idők betartásának!


hunprobalazs