A szobában tartott nyuszi játékai

A nyuszik nagyon szeretnek játszani, mozgékonyak, bolondosak, nagyon aktívak. Folyamatos foglalkozást igényelnek, napi szinten szükségük van a játékra. De pontosan melyek a kedvenc játékai?

A nyuszik ásási ösztöne nagyon erős, ezért ilyen jellegű játékokkal sok ideig le lehet foglalni, miközben ő nagyon jól érzi magát. Ez az ásás egy természetes viselkedési forma anyúlnál, ha csak teheti, megpróbálja kiélni ezt a szőnyegen, takarón, amin csak kedve tartja. Egy kartondoboz vagy gyékény lábtörlő tökéletesen megteszi, hogy kikaparászhassa magát. Szeretei az alagutakat, bebújós helyeket. Könnyű ezekkel ellátni, nincs igénye a kinézetre, egy összetekert karton is pompás “palota” számára. De ha hajlandóak vagyunk barkácsüzletebe ellátogatni, vehetünk egy nagyobb csövet vagy összeállíthatunk több kisebből is egy rendszert számára. Egy nagy papírzacskó, nyitva, a földre fekteteve tökéletes kis kuckó.

A nyúl foga folyamatosan nő, ezért állandóan rág. Könnyen kerülhet olyannal kapcsolatba, ami káros az egészségére, ezért kapjon megfelelő rágókákat. A nyárfa, nyírfa, mogyoróvessző, kőris, körte vagy almafaág tökéletes és egészséges megoldás. A nyulak szeretnek dobálózni ezzel azzal. Az a legjobb számára, ami csörög vagy zörög, ezzel “nagyképűsködhet”. A nyúl a dobálózással magára akarja vonni a figyelmet, ugyanakkor tetszik neki az, ha ő kelthet zajt, ha csinál valamit, aminek érdekes következménye van. Ha kap valamit, ami zörög, ha megrázza, elszórakozik vele órákon át. Ha mindezt megkapja, nagyon boldog nyuszink lesz, főleg, ha a játékaiban mi is részt veszünk egy kicsit. Mikor akar játszni, kijönni? Mindig, de ha rázza a ketrecet, akkor tuti, hogy unja már magát. És fogja rázni, ugyanis akaratos és energiatúltengéses állat.


hunprobalazs