A szövegírás és a keresőoptimalizálás

Sokan gondolják azt magukról, hogy ők bizony nem képesek írni. Ez egyrészt nem így van, hiszen a megfelelő gyakorlással bárki könnyedén belerázódhat a szövegalkotásba, másrészt viszont megvan ennek az előnye is.

Mivel azok vannak többen, akik nem merik venni a bátorságot, hogy írjanak, ezért tulajdonképpen nem állunk szemben túl nagy konkurenciával. Ha keresőoptimalizálásról van szó, akkor van néhány alapszabály, amelyeket, ha képesek vagyunk betartani, akkor óriási mértékben növelhetjük az oldalunkra kattintók számát. Az SEO szövegírás nem olyan bonyolult művelet, mint amilyennek talán elsőre tűnik. Először is, lássuk, mire is való az ilyen típusú szöveg. Nos, a helyzet az, hogy hiába hozattunk létre egy nagyon dizájnos, jópofa honlapot, ha a Google, úgymond „nem szeret minket”. Hogy mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban? Ha a keresőmotor a mi weboldalunkat csak ötvenedik találati oldalon dobja ki, akkor bizony nem sok látogatóra számíthatunk. Ahhoz, hogy egyre feljebb és feljebb tudjuk tornázni magunkat a listában periódikusan meg kell írnunk jónéhány SEO szöveget.

Egy ilyen iromány minimum háromszáz karakteres kell legyen, de természetesen lehet ennél hosszabb is. A lényeg, hogy a szövegeink kulcsszavakra épüljenek, a kulcsszavaknak pedig lehetőleg legyen köze az oldalunk tartalmához. A megfogalmazást nem érdemes túlbonyolítani, mert éppen az a lényeg, hogy minél több ember számára legyünk közérthetőek. A legfontosabb pedig, hogy mindig te magad alkosd meg a szövegeket és ne másolj ki semmit más oldalakról, a Google ugyanis igencsak szemfüles és ha kiszúrja a turpisságot, akkor bizony nem jutsz előrébb a találati listán. A keresőoptimalizált szövegírás tehát relatív egyszerű dolog, minimális affinitás kell csak hozzá. Ha ennek ellenére mégis úgy gondolja, hogy az írás nem Önnek való, akkor bízza inkább szakemberre a dolgot!


hunprobalazs