A teafaolaj hatásai

Nagyon sok olyan régóta ismert, természetes szer létezik, melyeket sok területen lehet hasznosítani. Ilyen például a teafaolaj is, amely számos egészségügyi panaszon segíthet és sok mindenre felhasználható otthon.

A teafaolaj vagyis a Malaleuca fa leveleiből préselt kivonat évezredek óta ismert és használt csodaszer volt az ausztrál őslakosoknál. A növény leveleiből készült illóolaj azonban csak az 1930-as években vált igazán népszerűvé, ugyanis ekkor kezdtek megjelenni különféle írások, fertőtlenítő, csíraölő hatásairól. Leginkább gyógyításra, sebek kezelésére, de belélegezve torokfájásra és megfázásra is ajánlott az alkalmazása. Fontos tudni, hogy a teafaolajt nem szabad lenyelni, ugyanis erősen mérgező hatású és az ajak, valamint a szemek közelében sem ajánlott a használata. Könnyen gyógyíthatjuk vele a pattanásokat, a fejbőr korpásodását és akár a körömgombát is. Vigyázni kell arra azonban, hogy milyen koncentrációjú olajat használunk a pattanásokra és melyet a körömgombára. A pattanásokra elegendő egy alacsonyabb koncentráció, a körömgomba kezelésére azonban a száz százalékos is alkalmazható.

Használatával gyorsítható a sebek, vágások, horzsolások gyógyulása, és hűsítő hatása miatt pedig rovarcsípésre is alkalmazható, mivel csökkenti a viszketést. Más célokra is felhasználható otthon, mint például a különféle felületek szagtalanítására, fertőtlenítésére, tisztítására stb. Nincs más dolgunk, mint két teáskanálnyi teafaolajt összekeverni langyos vízben és egy flakonba tenni. Egy olyan általános fertőtlenítőszert és egyben tisztítószert kapunk, mellyel könnyen letörölhetjük a különféle felületeket, kilincseket stb. Láthatjuk tehát, hogy mi mindenre felhasználható és alkalmazható ez a különleges olaj.


hunprobalazs