A tökéletes házi kenyér titka!

Talán még Önnek is vannak olyan felmenői, akik csak hírből ismerték a bolti kenyeret, mivel nagyanyáink még tisztában voltak azzal, hogy az otthon sütött friss, ropogós kenyérnél a legjobb pék sem süthet jobbat.

Arról nem is beszélve, hogy a házikenyér nemcsak összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti társai, de sokkal tovább eláll, akár napokig is majszolhatunk belőle jóízűen, anélkül, hogy fintorognunk kéne, ráadásul ezzel a fogaink épségét sem veszélyeztetjük. No de mi lehet a tökéletes házi kenyér titka? Manapság már nem csak kemencében vagy sütőben lehet kenyeret készíteni, vannak ugyanis olyan gépek, amelyeket speciálisan erre a célra fejlesztettek ki. A kenyérsütő-gép remek kis találmány, amely lehetővé teszi, hogy mi magunk is tudjunk házi kenyeret előállítani minimális hozzáértéssel. Ha rendelkezésünkre áll egy ilyen masina, akkor mindössze a hozzávalókat kell összekészítenünk, valamint az időzítő segítségével beprogramozzuk a gépet, hogy mikor kezdje el a műveletet.

A kenyérsütő-gép egyik óriási előnye tehát, hogy kényelmes és praktikus alternatívát biztosít számunkra az úgynevezett hagyományos sütési módokkal szemben, s miközben hagyjuk, hogy a friss cipó illata átlengje az otthonunkat, azt csinálunk, amihez éppen kedvünk van. A házikenyér nem csak finomabb a boltinál, de sokkal egészségesebb is, hiszen mi magunk kevertük össze a hozzávalókat, így pontosan tudjuk, mi van benne. Az adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes ínycsiklandozó kenyeret számos formában elkészíthetjük, hiszen szabadon adhatunk hozzá különböző magvakat vagy akár fűszereket, ráadásul a liszt típusát is mi magunk választhatjuk ki. Ha azonban igazán tökéletes házi kenyeret szeretnénk, akkor jobb, ha mellőzzük ezeket a gépeket. Bár a kenyérsütő-géppel elkészített kenyér sokkal ízletesebb és egészségesebb a boltinál, a kemencében sült kenyeret egyszerűen képtelenség felülmúlni. A gépben sült kenyér héja soha nem lesz olyan mennyeien ropogós, mint azé a kenyéré, amelyik a sütőben vagy a kemencében készül.


hunprobalazs