A tyúkhúr tea nagyon egészséges

Sok mindenki számára egyszerűbb megoldásnak számít, ha valamilyen betegségük van, vagy csak fájdalmat éreznek, akkor azonnal bevesznek egy gyógyszert és így mulasszák el a fájdalmat. Fontos tudnunk azonban, hogy rengeteg olyan gyógynövény és gyomnövény van, amellyel ugyanazt a hatás érhető el és egyáltalán nem káros a szervezetre.

A tyúkhúr tea nagyon egészséges. A tyúkhúr egy olyan gyomnövényfajta, amely szegfűfélék családjába tartozik. Rengeteg gyógyhatása van és sok betegséget gyógyíthatunk vagy megelőzhetünk vele. Ez a gyomnövény a hideg évszakokban virágzik az áprilisi hónapoktól kezdődően egészen a téli hónapokig. Apró fehér virágai vannak, levelei zöldek és sűrűek. Ha teát akarunk készíteni belőle és nem jutunk hozzá frissen mert nem lakunk olyan környéken, ahol terem és begyűjthetjük, akkor menjünk el egy bioboltban és vásároljuk meg szárított formában. Egy csésze forró vízbe elég ha egy evőkanálnyi füvet rakunk majd hagyjuk állni körülbelül tíz percet. Majd szűrjük le és már is fogyaszthatjuk. Ajánlatos reggel meggini egy bögrével és ezzel kezdeni a napot. Segít a görcsös fájdalmakon, a gyomorfekélyen is. Emellett vízhajtó és hashajtó hatása is van. Álmatlanság esetén is hasznos, valamint zsírégető hatása van és segít a fogyásban is. Elősegíti az epeműködést, rendszeres használatnál pedig alacsonyan tartja a vércukorszintet.

Vannak olyan gyógy- és gyomnövények, amelyek elterjedtebbek és könnyebben hozzáférhetőek, de vannak olyanok is amelyekről kevesen hallottak és nem tudják, hogy mire is jó. Az egészségünk érdekében fogyasszunk gyógyszer helyett gyógyhatású növényeket és garantáltan tapasztaljuk azt, hogy rengeteg bajunkon segít majd. Nagyon hasznos lehet ha tájékozottak vagyunk ilyen témákban és az alternatív gyógyászatot helyezzük előtérbe és nem szedünk sok gyógyszert.


hunprobalazs