A világ legjobb kerékpárbarát városai

A kerékpárbarát város az, amely nem hagyja, hogy a kerékpárosok a járművekkel versenyezzenek. Ez megkönnyíti a gyalogosok számára, hogy két kerékre üljenek, és pénzt takarítsanak meg a z üzemanyagon, az autóbiztosításon és így tovább. Ezenkívül elősegíti a polgárok egészségét és fittségét, miközben javítja a város levegőminőségét, és nagyszerű módot kínál a turistáknak egy új úticél felfedezéséhez. Összességében ezek a kerékpárbarát városok szívességet tesznek saját maguknak.

Bogota híres a forgalmi dugókról. 2013-tól kezdve viszont a város 377 km (234 mérföld) hosszú kerékpáros utakkal és sávokkal rendelkezik. A bolygó egyik legnagyobb kerékpárútjának tartják, nagyrészt annak köszönhetően, hogy több utca oldalán parkolóhelyeket távolítottak el a kerékpározás elősegítése és az autóhasználat elkerülése érdekében. Portland az Egyesült Államok egyik vezető városa, amikor azon ingázók százalékos arányát veszik alapul, akik pedáloznak a munkahelyre. A modern kerékpáros sávoknak köszönhetően az emberek kb. 8% -a vesz kerékpárt Portlandben. Ez körülbelül tízszerese az ország átlagának. A kerékpározás viszonylag új hagyománya egyike azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek sikeresek a városban.

Peking régóta használja a kerékpárokat az utcákon. Noha a terület híres a szennyezettsége miatt, még mindig viszonylag könnyű két keréken körbejárni. A dombos tájak hiányában nem nehéz a városban pedálozni, számos kerékpárút és sáv található erre a célra. A robogók és más kisméretű motoros járművek szintén kényelmesen járhatják ezeket az utakat. Párizs meglehetősen megközelíthető a kerékpárosok számára. A bicikliútvonalaktól a bérelhető kerékpárokig ez a város minden bizonnyal megkönnyítette a kedvező áron történő környezetbarát közlekedést, ráadásul egyik gyönyörű helyről a másikra.


hunprobalazs