A világ legnagyobb állatkertjei

Tehát melyik a legnagyobb állatkert a világon? A kérdésre adott válasz attól függ, hogy milyen kritériumokat használnak a „nagy” kifejezésre. Megmérhetjük az ott élő fajok számát vagy az állatkert teljes szárazföldi területét.

Ha csak a texasi Red McCombs vadvilágot vesszük figyelembe, 12.000 hektáros területével, akkor a legnagyobb állatkertnek tekinthetjük a világon. A Columbus Állatkert és Akvárium egy nonprofit állatkert, közvetlenül az Ohio állambeli Columbustól északra található. A Columbus Állatkert több mint 5000 állatnak ad otthont, amelyek több mint 700 fajt képviselnek a világ földrajzi régiói szerint. Az állatkert 2004-ben megkezdte a 82 hektáros állatkert kibővítését a következő 10 évben. A 120 hektáros kiterjedés az afrikai szavannát is tartalmazza. 1864 óta nyitva áll a látogatók számára a moszkvai állatkert, amely Európa egyik legrégebbi állatkertje. Manapság a moszkvai állatkertben több mint 6000 állat van, amelyek 927 fajt képviselnek, és körülbelül 53 hektár területtel rendelkezik, és ez Oroszország legnagyobb állatkertje is egyben.

A San Diego Állatkert a világ egyik leghíresebb állatkertje, több mint 4000 állatból, több mint 800 fajból áll. A 100 hektáros parkvidéket San Diego városa bérbe adja. A dél-kaliforniai napsütéses tengeri éghajlat sok állat számára jól alkalmazható, és a San Diego Állatkert szinte valamennyi fő kiállítása a szabadban található. A San Diego Állatkert szintén rendkívül aktív a megőrzésben és sok fajt fogságban tenyésztenek, hogy ott természetes élőhelyükbe engedjék őket. A Torontóban található, 710 hektáros területtel rendelkező Toronto Állatkert Kanadában a legnagyobb állatkert. Az állatkertben jelenleg több mint 16.000 állat él, több mint 491 fajt képviselve. Az állatokat hét földrajzi régióra osztják: Indo-Malaya, Afrika, Amerika, Tundra Trek, Ausztrália, Eurázsia és a kanadai tartomány.


hunprobalazs