A világ legtisztább vizei

Van valami nyugtató a kristálytiszta vizekben, amelyek még a legstresszesebb embert is képesek pihentetni. Figyelembe véve, hogy földünk 71%-t víz teszi ki, megtalálni a tökéletes helyet hihetetlenül egyszerűnek tűnhet. De megtalálni a legtökéletesebb helyet, vagyis a legtisztább vizeket a világon már nem egy könnyű feladat, épp ezért most összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol kristálytiszta vízzel találkozhat.

Bonito egy brazil folyó amely Brazília belsejében található, aminek földjében nagy mennyiségű mészkő van, és a mészkő valójában egy természetes szűrő elem, tehát minden szennyeződést átszűr, mielőtt az a folyóba kerülne. A folyóban varázslatos vízvilág van, így ez a legmegfelelőbb hely az édesvízi búvárok számára. Cala Macarelleta Spanyolországban található, és úgy hírlik ez az egyik legszebb tengerpart egész Menorca szigetén. A víz itt türkizkék, és a homokos partot zöld fák és masszív sziklák veszik körül, amelyek meleget biztosítanak még télen is. Ha ellátogat erre a helyre, akkor biztos lehet benne, hogy nem lesz zsúfolt a part, hiszen a látogatók száma mindig limitált.

Bora Borának is lélegzetelállítóan tiszta vize van. A hely otthont ad több luxus üdülőhelynek amelyek a víz fölötti cölöpökre épültek, így könnyű az embernek magába szívnia a sziget tiszta, türkizkék vizének látványát. A parton is érdemes sétálni amely rendkívül közel van a vízhez, vagy lefeküdhet a fehér homokra amely körülveszi azt. Könnyű tehát észrevenni hogy miért vonz annyi turistát magához Bora Bora minden nyáron. A Kínában található Öt Virág-tó egyike Kína természetvédelmi területeinek illetve nemzeti parkjainak. A sekély tó annyira tiszta, hogy a látogatók számára láthatóvá válnak az ősi fatörzsek, amelyek a hosszú évek alatt a folyóba estek. Akkor érdemes ezt a tavat fellátogatni, amikor megváltozik a fák színe, hiszen a tó vizéből tükröződik a látványuk.


hunprobalazs