A világ lenyűgöző sivatagjai

A világ szinte legérdekesebb tájai a legszárazabb, legelhagyatottabb régiókban találhatóak. Léteznek csodálatos homokdűnék és hatalmas sziklaalakzatok is, amelyektől mindenkinek elállna a lélegzete. Mivel a Föld területének egyharmadát sivatagok alkotják, a következő lista csak egy töredékét mutatja be a csodálatos sivatagi tájaknak.

Az első sivatag Salar de Uyuni, ami a bolíviai Alpokban található, és ez a legnagyobb sós terlület a világon. A rengeteg só egy gyönyörű fehér tájat hoz létre a száraz időszakban, de a táj még szemrevalóbb az esős évszakban, hiszen a kék ég visszatükröződik, és ez egy szürreális tájat hoz létre, bár sokan tényleg csak a tömérdek só miatt járnak ide. A Wadi-Rum völgy területén csodálatos élővilág és figyelemre méltó sziklaalakzatok láthatóak. A völgy Jordánia területén található, ami egy igazán látványos turisztikai látványosság. A turisták itt tevegelhetnek, és lovagolhatnak is a káprázatos sivatagi táborban a tiszta, csillagos téli éj alatt. A Kalandra vágyók pedig gyakorolhatják sziklamászó tudásukat.

A Nazca-sivatag a Csendes-óceán partján egy vonal formában terül el. A híres Nazca-vonalak Nazca és Palpa városok között találhatóak.  A vonalak annyira nagy területet foglaltak el, hogy csak az 1920-as években fedezték fel teljes egészében a perui légitársaságok. Namíbia legnagyobb turisztikai látványosságai közé tartozik Sossuvlei egy hatalmas agyagos terület, amit óriási vörös homokdűnék vesznek körül, és ez a hely a Namíb-sivatag környékén található. A Tsauchab folyó a sivatagon keresztül folyik, és ritka áradása öntözi a növényzetet, amely túlélte az agyagos környezetet. Napkelte és napnyugta közben a homokdűnék színe folyamatosan változik, ez pedig jó lehetőség a fényképészek számára.


hunprobalazs