A virágpor hatásai

Talán kevesen gondolnák, hogy a virágpornak milyen pozitív hatásai vannak az emberi szervezetre. A virágpor egy olyan természetes alapanyag, amelynek számos jótékony hatása van. Több kutatást is végeztek ezzel kapcsolatosan és a szakértők egyet értenek abban, hogy mi mindenre van jó hatással.

A legtöbben talán a belsőleg alkalmazott terápiát ismerik, mivel a fogyasztható polleneknek nagyon különleges az immunerősítő hatásuk. A nyers virágpor elsősorban csökkenti a magas koleszterinszintet és segít a kialakuló cukorbetegség optimalizálásában. Kicsit meglepően hangzik ugyan, de a virágpor fogyasztása enyhíti a pollenek okozta légúti allergiás reakciókat. Természetesen csak orvosi felügyelet mellett ajánlott és csupán néhány szemcsével szabad elkezdeni, majd fokozatosan kell növelni az adagot és hozzászoktatni a szervezetet. Olyan enzimek vannak a virágporban, amelyek immunizáló és antihisztamin hatásúak és pont emiatt képesek ellensúlyozni az allergiás tüneteket. Sokan egy kanál mézzel együtt fogyasztják, de vízzel, gyümölcslével is ki lehet próbálni.

A virágpor olyan aminosavakat tartalmaz, amelyek serkentik a sejtmegújulást és a benne található nagy mennyiségű szelén ugyancsak segít a sejtfiatalításban. A kozmetikusok ajánlják mindenki számára, ugyanis hidratáló jellege és a ráncok ellen is hatékonyan felveszi a harcot. Készítsük el a saját hidratáló arckrémünket, amihez nem kell más mint tej, méz, propoliszkrém és egy kevés virágpor. Készíthető belőle arcmaszk is, ha összekeverünk egy kanál virágport egy tojássárgájával és apróra reszelt uborkával. Hajpakolásként is kiválóan alkalmazható és nemcsak a hajra, hanem a fejbőrre is jótékonyan hat, ugyanis táplálja ls fertőtleníti azt. A benne található ásványi anyagok és vitaminok fényesebbé, egészségesebbé teszik a hajszálakat.


hunprobalazs