A YouTube legjobb alternatívái

Azt gondolhatjuk, hogy az ártatlan videók megtekintése nem ad sok információt rólunk, de ilyenkor tévedünk. Meglepő, hogy mennyi adatot használ a Google annak megértéséhez, hogy kik vagyunk, és mi tetszik nekünk, vagy mit nem szeretünk.

Itt az ideje, hogy visszaszerezze adatvédelmét, és keressen egy olyan videó platformot, amely nem gyűjti az adatokat. A DTube az egyik legjobb adatvédelemre fókuszáló videóplatform, amelyet a YouTube helyett használhat. Teljesen decentralizált, ami azt jelenti, hogy a DTube videókat nem töltik fel és nem továbbítják egy központi szerverről, mint a YouTube esetében. Az összes tartalmát a blokkláncon tárolják. Ez azt jelenti, hogy a hackerek számára elég nehéz megzavarni a videótartalmat, nem valószínű, hogy személyes adatai szivárognak, és a közösség ellenőrzi a platformot. A Dailymotion havonta 112 millió nézőt vonz, és az egyik legnagyobb versenytársa a YouTube-nak. Egyesek azt mondják, hogy közel áll a YouTube-hoz, míg mások a YouTube sötétebb és legszegényebb testvéreként hívják. Akárhogy is, hasonló elrendezéssel, nagyszerű felülettel, keresősávval és ugyanazokkal a tartalomkategóriákkal rendelkezik, mint a YouTube.

A felhasználók elsősorban a jó minőségű videók miatt választják a Dailymotion alkalmazást. A Dailymotion lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 4 GB-os tartalmat töltsenek fel és 1080p felbontással, míg a YouTube hajlamos tömöríteni őket. Az egyetlen hátránya, hogy az összes videó csak 20 perc hosszúságú lehet. A Metacafe egy nagyon alapvető videóplatform, amely még régebbi, mint a YouTube. Hatalmas számú videót tárol, amelyek a 90-es évekig visszanyúlnak és meglehetősen gyenge minőségűek, legalábbis más platformokhoz képest. Ez egy nagyszerű platform az emberek számára, akik vicces videókat, termékértékeléseket vagy gyors útmutatókat keresnek. A nézők feliratkozhatnak csatornákra, vagy megtekinthetnek különféle lejátszási listákat is.