Ablakemelő hiba egyértelmű jelei

Az ablakszabályozó teszi lehetővé, hogy egy gombnyomás által fel vagy lehúzzuk az ablakot. Manapság a modern autók többsége elektromos ablakokkal felszerelt és egy gombnyomással vezérelhető. Azonban ez is elromolhat, ami kellemetlen meglepetéssel jár.

[wp_ad_camp_1]

Ablakemelő hiba legegyértelműbb jele mikor hiába nyomja az ember a gombot, az ablakot nem lehet se le, se felhúzni. Szintén ne számítson sok jóra, ha az ablak csak nagyon lassan húzódik le vagy fel, de az sem túl biztató, ha közben furcsa hangokat lehet hallani. Sokan ennek ellenére nem veszik komolyan a problémát. Érdemes mielőbb szervizbe vinni az autót, mivel, ha az ablak lehúzott állapotában mond csütörtököt, akkor nagy gondban lehet, mivel zacskóval nem lehet megakadályozni, hogy bárki benyúljon és ellopja, másfelől, ha épp esik, akkor könnyen elázhat az autó belseje. Éppen ezért nem érdemes húzni az időt és le kell cserélni az ablakszabályozót. Szerencsére a modern technikának köszönhetően ma már az interneten is szerezhet információkat, arra vonatkozóan, hogy autójához milyen ablakszabályozóra van szükség. Az is lényeges, hogy az elektromos ablakemelő melyik része romlott el. Ezt a szervizben tudják megmondani

Több oka is lehet annak, hogy az ablakemelő meghibásodik. Lehet az ablakemelőgomb hibája miatt, hibás biztosítékok miatt, vagy az ablakszabályzó hibájából kifolyólag. Bizonyos jelekből lehet következtetni a hiba okára! Ha a gomb lenyomásakor hallja a zümmögő hangot, akkor a szabályzó gomb hibáját ki lehet zárni. Valószínűleg a biztosítékok jelentik a problémát. Ha a fenti jeleket tapasztalja, azt javasoljuk, hogy minél előbb keressen fel egy szervizt. Ha pedig alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!


hunprobalazs