Akksi vagy műszaki vizsga problémák? Tegyen érte, hogy ne fordulhasson elő!

Azok számára, akikkel már történt hasonló kellemetlenség miszerint egy fagyos reggelen nem indult be az autója, akkor abban már biztosak vagyunk, hogy őket nem kell arról figyelmeztetni, hogy jön a tél. Ugyanis ők már sokkal figyelemsebben járnak el ezzel kapcsolatban.

Klikk ide a részletekért, amennyiben szeretne bővebb információt megtudni erről. Abban szerintem mindenki megegyezik, hogy az nagyon fontos tudni, hogy a járművünk egyes alkatrészei milyen idősek. Ugyanis, ha már ledolgozták a magukét, akkor érdemes a bajt megelőzve lecserélni őket. Mivel vagy kibírna még egy telet vagy sem. Többek között már akkor is érdemes erről gondolkodni és felfigyelni rá, ha már hűvösebb reggeleken is nehezebben gyullad. Az a kémia reakció, amely alapján működik az akkumulátor, egyébként is hideg időben nagyon lelassulhat. Tehát ebből következik az, hogy amúgy is nehezebben gyulladhat. Nagyon fontos figyelni arra, ha pl. négy évnél idősebb alkatrésszel állunk szemben, akkor arra kevés esély van, hogy egy utántöltéssel rendbe hozzuk. Ilyenkor már sokkal többet ér lecserélni.

Évente legalább egyszer érdemes szakszervizben átnézetni az autót, és az elektromos rendszert. Amennyiben egy ilyen vizsgát követően kiderül, hogy alacsonyabb a feszültség a kívánt értéknél, akkor figyeljünk oda, hogy a telet már ne töltse az akkumulátor az autónkban. Viszont a csere előtt mindig járjunk utána, hogy pontosan milyenre is van szükségünk. Mivel akár pár milliméter eltérés is elegendő lehet ahhoz, hogy ne tudjuk használni. sokan azt gondolják, hogy minél többek használjuk, annál jobban kopik és öregszik. Viszont az akkumulátornál ez pont nem így van. Sokkal inkább csökken az élettartama, ha kevesebbet használjuk.


hunprobalazs