Albánia nyaralás -Mit érdemes tudni?

Albániáról nem az az első gondolatunk, hogy egy izgalmas ország, azonban ennek ellenére érdemes ide elutazni, ugyanis számtalan érdekességet rejt ez az ország, de talán jobb úgy fogalmaznunk, hogy az ide érkező turisták általában pozitívan csalódnak az országban.

Albánia nyaralás – Albánia nem épp egy felkapott úti cél, hisz a többség, különösen, aki tengerpartra vágyik, inkább Horvátországot vagy Olaszországot célozza meg. Holott az albán tengerpartok is csodaszépek, arról már nem is beszélve, hogy a két előbb említett ország tengerpartjai nyáron olyan zsúfoltak, hogy egy törölközőnyi hely nem akad. Albániában nincs ilyen probléma, a kevés turista miatt az ember egyedinek érzi magát, kényelmesen tud pihenni a standon. A helyi emberek meglehetősen segítőkészek, ráadásul meglepően sokan beszélnek, angolul, németül vagy franciául, ez az albán segédmunkásokra jellemző főleg, mivel ők nyugaton dolgoztak. Ráadásul nem csak ezt hozták a nyugati országokból. Sokan a kinti munka után hazatérve alapítottak vállalkozást. Nem csak a nyelvet, hanem a minőséget is hazavitték, így a kiszolgálás minősége meglehetősen magas, még jobb, mint az itthon megszokott.

Nem árulunk zsákba macskát, így őszintén eláruljuk, hogy Albánia egy meglehetősen szegény ország, vannak különösen mély-szegény területei. Éppen ezért, az ide látogató turistáknak nem kell csillagászati árakra számítani, meglehetősen olcsó országról van szó. Ami még meglepő lehet, hogy az albán éttermekben meglehetősen finomak az ételek, valamint kellemes a környezet és a kiszolgálás. Továbbá a péksüteményeket is érdemes megkóstolni, ugyanis igazán ízletesek! Egy szóval mindenképp megéri legalább egyszer elutazni Albániába, ehhez ajánljuk az invia.hu weboldalt!


hunprobalazs