Allergia vizsgálat a szakorvos által

Amennyiben allergia gyanúja merül fel, akkor azt bőrgyógyászati vizsgálat során a bőr környezetében előforduló allergiai reakciót kiváltó okát vizsgálják meg.

Allergia vizsgálat az egészségért, hogy fény derüljön a reakciókat kiváltó okokra, legjobb, ha magasan szakképzett szakember által végeztetjük el. Annak érdekében, hogy megtudjuk, hogy milyen anyagok okozzák az irritációt 20, 40 és 60 perc elteltével ellenőrzik a korai bőr reakciókat. Majd ezt követően még az elkövetkező 48 órában is viselni kell a tapaszokat, hogy a késői reakciókat is megfigyelhessék. Ezeket a kísérleteket általában 3 alkalommal szokták elvégezni, hogy ténylegesen meggyőződjenek az eredményről. Amennyiben egy bőrgyógyászati allergia teszt elvégzésére látogatunk, akkor ott részletes felvilágosítást kapunk arról, hogy melyek azok az anyagok melyeket érdemes elkerülnünk, ugyanis veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Amennyiben bizonyosságot nyertünk arról, hogy melyek azok a termékek és alapanyagok amelyek irritációt váltanak ki, akkor a szakorvostól kapunk egy listát, hogy melyek az ételek, készítmények amelyben előfordulhatnak. Így távol tarthatjuk magunkat tőlük.

Ha allergia vizsgálat szükséges, akkor azt különösebb előkészületeket nem igényel. Viszont a teszter felhelyezése javallott, hogy ne krémezze be a hátát, ameddig a tapaszok fel vannak helyezve. Továbbá még javallott a fokozott izzadással járó műveletek lekerülése, illetve arra is oda kell figyelnünk, hogy a tapaszokat ne érje víz. Akkor célszerű bőrgyógyászhoz látogatni, ha a bőrön gyakran tapasztalunk kiütéseket, kipirosodást vagy viszketést. Ilyen esetekben érdemes egy vizsgálatot elvégezni. Allergia tesztek elvégzésére mindig időpontot kell egyeztetni.


hunprobalazs