Általános lakberendezési hibák

Kevesen tudják, hogy a lakás berendezése nem egy egyszerű munka, és rengeteg hibát lehet elkövetni a munka során. Összegyűjtöttük azokat a bakikat, amelyeket a jövőben érdemes elkerülni, ha otthonos, barátságos, komfortos lakásra vágyik. Ne feledje, hogy a lakberendezés csupán oda figyelés kérdése.

A hófehér kanapék szembetűnőek, és életre keltik a lakást, de számos hátránya van. A lakásban elhelyezett kanapé előbb vagy utóbb foltos lesz, hiszen esznek, isznak az emberek. A szakemberek azt ajánlják, hogy a kényes fehér szín helyett válasszunk olyat, amelyen kevésbé szembetűnőek a foltok. A kanapé anyagát pedig úgy kell kiválasztani, hogy könnyen és egyszerűen tisztítható legyen. Az üvegasztal a lakás modern és stílusos tárgya lehet, de szem előtt kell tartani, hogy ezen a lakberendezési tárgyon minden szösz, pohárkarika, foltok és folyadékok meglátszanak, sőt sokszor nehezen tisztítható is. Ha olyan helyre keres asztalt, amelyet nap, mint nap használ, akkor válasszon strapabíró, masszív darabot.

Az emberek többször esnek abba a csapdába, hogy a boltban megtetszik nekik egy mintával teli tapéta, és rögtön kidekorálják vele az otthonuk egyik helyiségét. Bizonyos idő eltelte után megfogja unni, hogy minden egyes nap ugyanazt a tapétát kell bámulja. Ajánlott a mintás tapétákat olyan kis helyiségekben elhelyezni, mint a gardrób. Általában az emberek beleszeretnek a hosszú szálú szőnyegekben, ezzel nincs is semmi baj, de tudni kell, hogy ennek a szőnyegnek több hátránya van, mint előnye. A pihe-puha szőnyegek mutatósak, de nehezen tisztíthatóak, és rövid idő alatt bolyhosodnak.   A lakberendezők tanácsa, hogy ne válasszunk világos színű szőnyegeket, mert bosszantó lesz, amikor minden apró foltocska meglátszik rajtuk.


hunprobalazs