Amikor a férfi sokkal fiatalabb…

A fiatal nő, idősebb férfi kombinációja láttán is gyakran fel-felemelkednek a szemöldökök. Sokkal rosszabb azonban a helyzet és a társadalmi megítélés abban az esetben, ha a hölgy jóval idősebb, mint a párja. Ilyenkor a kapcsolat mindkét tagja éles megjegyzések és maró gúny céltáblájává válhat.

Az emberek ilyenkor anya-komplexust emlegetnek, a nőt pótmamának csúfolják, a férfit pedig selyemfiúnak, aki csakis azért lehet egy nála korosabb nő oldalán, mert annak pénze, lakása, autója, egzisztenciája van. Különös kettős-mérce ez, hiszen egy idősebb férfi esetében is akadnak kétkedők, de azért még mindig nem annyira elítélendő a legtöbb ember számára, ha a nő fiatalabb sokkal. Az általános vélekedés szerint, a férfi olyan, mint a jó bor, idővel egyre nemesedik, nemhogy nem veszít vonzerejéből, de tapasztalatai még inkább férfiassá teszik, sármja egyre nyilvánvalóbbá válik. Az idősödő hölgyek azonban már nem ilyen elnéző a hétköznapi ember. Ha egy nő nem talál korban magához illő párt, a környezete szívesebben veszi, ha egyedül öregszik meg a macskáival, semmint-hogy összeálljon valami fiatal ficsúrral. „Megbolondult a néni, a fiatal suhanc elvette az eszét” – rázzák a fejüket rosszallóan a kívülállók. Természetesen az az opció a legtöbbekben fel sem merül, hogy a két szóban forgó személy esetleg valóban kölcsönösen örül egymásnak és boldogabb, mint valaha is volt! Persze, az ilyen esetekben a genetikának is nagy szerepe van.

Vannak például olyan nők, akik szerencsés alkatuknak és a jó génjeiknek köszönhetően sokkal fiatalabbnak tűnnek a koruknál. Ha egy ilyen hölgy keresi egy fiatalabb fiú társaságát, az nem feltétlenül botránkoztatja meg a környezetet, hiszen sok esetben nem is látszik a korkülönbség. Ha viszont több évtizednyi, mondhatni generációs különbségről van szó, vagy, ha netán az illető nő nem tagadhatna le a korából egyetlen évet sem, nos, a pletykálkodás és a rosszmájú megnyilvánulások máris lavinaként zúdulnak a párra. Mindenki sokat panaszkodik a saját gondjai miatt, éppen ezért a legjobb talán az lenne, ha mindenki a saját magánéletével foglalkozna és arra fordítaná minden figyelmét. Nem helyes és nem is kifejezetten gyümölcsöző foglalatosság mások életében turkálni, találgatni az együttélésük indokait. Érdekkapcsolatok mindig is voltak és mindig is lesznek, ehhez még korkülönbségre sincs szükség! Ha viszont két ember boldog egymás társaságában, legyenek akárhány évesek is, jobb, ha nem ártjuk bele magunkat a dolgaikba!


hunprobalazs