Amilyen a cica színe, olyan a személyisége?

Tudjuk, hogy a nép megfigyelések szinte mindenre kiterjednek, és sokszor bizony okosságokat is mondanak. Nos, ha eddig még nem tudtad volna, akkor most eláruljuk, hogy a megfigyelések még a cicákra is kiterjednek, avagy nagyanyáink szerint a macska színe összefüggésbe hozható annak a személyiségével. Lássuk, melyik színhez milyen viselkedés társul!

[adsense_id=”1″]

A fekete macskákat sokan egy boszorkány seprűjén képzelik el. Egy sötét színű cicusnak, például egy elárvult fekete cicának, sokkal kevesebb esélye van az örökbefogadásra. A fekete bunda szerelmesei mégis azt állítják, hogy ez a legelőkelőbb, legpompásabb macskaszín. A hiedelem szerint a fekete macskák öntörvényűek, sőt bárkit képesek a bűvkörükbe ejteni, holott saját maguk mindig megőriznek egy kis titokzatosságot.

A teljesen fehér cicák elég ritkák, ezért különlegesnek tartják őket. Sok babona szerint mágikus erejük is van, ám a feketékkel ellentétben a hiedelem szerint a fehér macskák esendőbbek, viszont ahogyan a bundájuk kényes, úgy a természetük is. A fehér cicák megválogatják, amit esznek, de azt is, hogy kivel állnak szóba. Nem egyszerű meghódítani őket, de ha egyszer megszeretnek, akkor nagyon közel engednek magukhoz.

A szólás úgy tartja, hogy a vörös cicák veszélyesek, sőt gonoszak. Ez persze egyáltalán nem igaz, és valószínűleg azzal a népi megfigyeléssel van kapcsolatban, hogy a vörös cicák természetében van valami ravaszság. A vörös cicák szeretnek a dolgok sűrűjében lenni, így mivel minden érdekli őket, nehéz megnyerni a figyelmüket. Amikor viszont egy kicsit szunyókálni akarnak, máris a gazdi ölében teremnek.

A szürke cicák a büszkeség, az arisztokratizmus megtestesítői. Igazi macskatermészettel vannak felruházva, avagy néha úgy viselkednek, mintha a világ az ő kedvükre lenne. Persze ők sem mások, mint társaik, épp úgy szomjazzák a gazdi szeretetét, mint bármely más cica.


hunprobalazs