Amit a műköröm zseléről feltétlen tudni érdemes

A műkörmök építése manapság rendkívül nagy trendnek bizonyul. Szinte minden második hölgy kezén megtalálhatóak. Melyek nem csak esztétikusak, de akár praktikusak is lehetnek.

A műkörömépítés már nem új kelettű dolog, ugyanis több, mint 20 megtalálható a piacon. Viszont ma már sokkal jobb és újabb anyagokkal dolgoznak a szakemberek, mint a kezdetekben. ezen belül is főként a különféle zselék fejlődését kell kiemelni, ugyanis azok estek át a legnagyobb változáson. Nem nagy újdonságot árulunk el azzal, ha azt mondjuk, hogy a műkörömépítés legelterjedtebb anyaga zselé, amely egyre inkább kiszorítja a porcelán körmöket. Ennek több oka is lehet, ám a legjelentősebb, hogy a zselé egy adott állagú anyag, továbbá egykomponensű és UV fény hatására szilárdul meg. Így ennek köszönhetően a kötési időt a környezeti hatások nem befolyásolják. Így a zselével könnyebben lehet dolgozni, hiszen nem lehet elrontani a keverési arányt úgy, mint a porcelánnál. A népszerűségét még az is növelheti, hogy sokkal könnyebben formázható és a munka se nincs időhöz kötve, hiszen a kötési ideje igen rövid az UV fény segítségével. Továbbá elmondhatjuk róla, hogy rugalmas, erős illetve strapabíró is egyben.

Ám sajnos, mint szinte minden másnak, így a zselének is vannak hátrányai nem csak előnyei. Így fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy a zselé sem egy univerzális csoda szer. A zselé reszelésénél nagyon apró finom por keletkezik, amely belégzés által veszélyes lehet. Ám ez könnyen kiküszöbölhető, erre alkalmas maszkok használata által. Illetve azt is el kell mondani róla, hogy az UV lámpa alatt némi égető érzést okozhat, ám ezt kilehet bírni. illetve még annyi elmondható, hogy a hajlítása némileg nehezebb a porcelánnal szemben.


hunprobalazs