Amit mindenképpen meg kell nézned, ha Oxfordshireben jársz

Sokan, akik Oxfordshireben járnak, csak azért mennek, hogy megnézzék az Oxford egyetemet és a körülötte elterülő városkát. Bár az is lélegzetelállító látvány, Oxford azért jóval több ennél! Van néhány helyszín, amely nem annyira népszerű, mint az egyetemi város, viszont ugyanannyira szép! Nem érdemes kihagyni őket…

Persze, ha valaki erre jár, Oxfordot sem szabad kihagynia! Elsősorban az egyetemeket érdemes megnézni. A legtöbb helyen még arra is lehetőség van, hogy bemenjünk és szétnézzünk a belső udvaron, és az épületekben is. Így teljesen átláthatjuk az oxfordi diákok mindennapjait és a helyükbe képzelhetjük magunkat. Ha egy kicsit tovább megyünk Oxfordtól, a közelében megtaláljuk a Blenheim palotát. Bár ez nem túl híres (valószínűleg azért, mert Oxford hírneve elnyomja az övét), de igazán szép látványt nyújt. A palota udvara az, amiért igazából érdemes felkeresni. Ez a nagyon hangulatos, zöld övezetekkel és kávézókkal teli helyszín egy igazi angol úri lakhely hangulatát idézi. Kitűnő levezetés lehet egy oxfordi séta után.

Ugyanebben a kis városkában több néznivaló is akad. Az utcák, a lakások nagyon szépek, rendezettek, az emberek is nyugodtak és kedvesek az ide látogatókkal. Megéri megfontolni, hogy ahelyett, hogy kiennénk egy drága szállást a népszerű – és helyenként zsúfolt – Oxfordban, itt kényelmesen elidőzhetünk akár fele annyiért is. Csupán 20 perc autóval, és máris Oxfordban vagyunk. Ha már erre a területre esett a választás, akkor semmiképp nem szabad kihagyni a múzeumokat sem. Ugyanis rengeteg található a környéken, mindegyikük más-más tárlattal várja a vendégeket. Ráadásul a legtöbb közülük ingyenes. A felhozatal pedig nagyon bő és sokszínű. A legnépszerűbb közülük a Natural History Museum, amely Oxford városában található.


hunprobalazs