Anyós pajtás, avagy, hogy legyen jó kapcsolatod a párod anyukájával?

Az anyóssal való jó kapcsolat nem csak egy vágyálom. Persze, két ember kell a jó kapcsolathoz, azonban sokat tehetsz azért, hogy az anyóssal eltöltött idő kellemes legyen és ne feszengéssel teljen.

Az anyóssal való találkozás sosem könnyű. Azonban érdemes tenni érte, hogy jó kapcsolat alakuljon ki, hisz így párunk is boldog lehet, valamint saját dolgunk is megkönnyíthetjük. Bármilyen családi esemény legyen is, érdemes nem kihúzni magad alóla, hiszen az anyós azt hiheti, hogy ki akarod szakítani a fiát a családi fészekből. Ezek után sok jót ne várj. Még ha elsőre ijesztően is hangzik, érdemes az anyóssal kettesben tölteni egy kis időt. Ezzel megmutatod, hogy nyitott vagy az ismerkedésre, valamint közelebbről is megismerheted. Ráadásul alkalmatok nyílik beszélni a párodról. Persze, nem kell kipletykálni, de köztudott tény, hogy az anyák szeretnek beszélni a gyermekükről. Ha nem tudtok olyan gyakran találkozni, akkor érdemes időnként felhívni és érdeklődni hogyléte felől.

Ha tudod, hogy milyen hobbija van az anyósnak, akkor érdemes erről beszélgetni az anyóssal vagy érdeklődni. Lehet ez kertészkedés, sütés, valami gyűjtése. Mindenki szeret a hobbijáról beszélni, a dicséret pedig jól esik. Ha már van gyereked, akkor hagyd, hogy az anyós időt töltsön vele. Akár a véleményét is kikérheted pár kérdésben, persze csak addig a pontig, ami neked még kényelmes. Akár közös elfoglaltságokat is kereshettek, mint például az együtt főzés. Légy nyitott, akár hasznos tanácsokat is kaphatsz az anyóstól. Főként, ha az ő konyhájában vagytok, akkor alkalmazkodj, mint hogy megsértődj. Hidd el, ha látja, hogy próbálkozol, akkor ő is könnyebben fogad el és nagy eséllyel pozitív irányba fordulhat a kapcsolatotok.


hunprobalazs