Ápold szakszerűen kedvenc szobanövényeid!

A szobanövények által sokkal szebbé lehet varázsolni még a legkisebb és legridegebb lakást is, hiszen minden növény szinte életet csempész a falak közé. Nem elég viszont ügyesen kiválasztani a nekünk tetsző virágokat, hiszen annak érdekében, hogy azok hosszú időn át pompázzanak, ápolni is kell őket!

[adsense_id=”1″]

A szobapáfrány sokak nagy kedvence, hiszen gyorsan nő és rendkívül mutatós. Ennek a trópusi-szubtrópusi területekről származó növénynek a fényigénye elég kicsi, de a vízigénye annál nagyobb, kedveli a félárnyékos és párás 16-18 fokos helyeket. A tápanyagigénye közepes, tehát elég, ha tavasztól őszig kéthetenként megöntözd hígított tápoldattal, később pedig havonta egyszer. Arra ügyelj, hogy a földje legyen mindig egyenletesen nedves.

A begónia színes virágokkal ajándékozza meg gazdáját. A dél-amerikai trópusi erdőkből származó növény virágai lehetnek fehérek, sárgák, rózsaszínűek, de pirosak vagy lilák is, mindenki a kedve szerint válogathat. A növény magassága általában 30 cm, így nem foglal túl nagy helyet, de ahhoz elég nagy, hogy mutatós legyen. A begónia kedveli a félárnyákos és a jól szellőző helyeket, amíg a víz,-és tápanyagigénye közepes. Nyáron kéthetente kell tápozni, illetve ősszel a virágföld felső rétegét le kell cserélni jó minőségű földre.

A csodaszép szobafenyő formája leginkább az erdei fenyőre emlékeztet, így igazán mutatós, örökzöld növény, ami akár 2 méterre is megnőhet. A fény, -víz,-és tápanyagigénye mind közepes, de kifejezetten kedveli a világos, félárnyékos, és hűvös helyeket. Tavasztól őszig kell tápoldattal ápolni. Elég csupán kéthetente locsolni.


hunprobalazs