Árverések, melyek csak növelik a szegények gondjait

Ma hazánkban elég sokan élnek szegénységben, mélyszegénységben. Soknak a házát árverezik, mivel nincs kiút az adósságából. De miért? Hogyan jut ilyen helyzetbe az ember? Sokszor hallunk árverésekről, ahol különböző tárgyak találnak gazdára.

De létezik ingatlanárverés is, ami elég érdekes módja az olcsó ingatlanhoz való jutáshoz. Nem a legjobb, de így is lehet szerezni ingatlant vagy kertet is, persze rendelkezni kell némi készpénzzel is. Mégis sokan úgy gondolják, ez a legkevésbé etikus formája az ingatlanszerzésnek.

Az eladósodott ingatlanokat árverezik, melyeket már nem tudnak fizetni a tulajdonosok. Az ingatlanokat jóval kisebb összegért, körülbelül az értékük 50 vagy 70 százalékáért már megszerezhetőek. Azonban jó tudni azt is, hogy ezek a házak, telkek lakottan kerülnek árverezésre, és amikor megszerzi az ember, akkor is laknak még benne

Működik néhány oldal, melyen regisztrálás után licitálhat az ember az adott ingatlanra, ingóságra. Ilyen árverezési oldalt működtet a NAV is, és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara is. Vevő gyakorlatilag bárki lehet, aki befizet 10 százalékos előleget, és ezzel is jelzi, hogy komolyak a szándékai. De ezt az összeget ha nem ő nyeri a licitet, akkor természetesen vissza fizetik neki. Ezért is az embernek semmi vesztenivalója sincs. Csak győzze elegendő pénzzel.

Gyakorlatilag bármilyen házat meg lehet venni, legyen az ingatlan, zártkert, vagy üres telek, vagy lakás, esetleg erdő is lehetséges. Az ingatlanok állapota változó. Lehet olyan ingatlan, mely már alig áll, de olyan is lehet, ahol nem élnek a benne lakók szegénységben, csupán eladósodtak.

Mindenképp számítani kell arra, hogy az ingatlanárverésen megnyert ingatlanokban laknak, és a kiköltözésük is elég bajos, főleg, hogy ez az egyetlen épület jelentette az otthonukat, ezt figyelembe kell venni.


hunprobalazs