Ausztrália városai

A világ hatodik legnagyobb állama Ausztrália, melynek területe egy egész kontinensen terül el. Közel 25 millió ember otthona, lakossága dinamikusan növekszik. Legnagyobb városai keleten Sydney, Brisbane és Canberra, délen Melbourne és Adelaide, nyugaton Perth, északon pedig Darwin. Jelentős a lélekszáma a Tasmán-szigeten található Hobart városának is.

[adsense_id=”1″]

Ausztráliai városai közül fejlettségben a két legnagyobb emelkedik ki, Sydney és Melbourne. Ez a két város Ausztrália kulturális, kereskedelmi, oktatási és ipari központjai. Sydney-ben található az ország legrégebbi és egyben legnevesebb egyeteme a University Of Sydney, amelyet 1850-ben alapítottak. A város összesen hat felsőoktatási intézménynek ad otthont. Számos nemzetközi cég leányvállalatának székhelye található a településen. Legnevesebb épülete a Sydney Tower, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a teljes városra.

A városban nagyon jelentős a sport szerepe, itt rendezték a 2000-es nyári olimpiát is.  Melbourne volt egészen 1927-ig a kormány székhelye és itt ülésezett a parlament.  Az első országgyűlésnek helyet adó Royal Exhibition Building 1880-ban épült, ma a világörökség része és egyben Melbourne egyik legszebb épülete, melyet eklektikus stílusban emeltek. A városban található több nemzetközi autógyár fejlesztési központja, mint a Ford, a GM és a Toyota. Melbourne, Ausztrália leggyorsabban növekvő városa, egyes számítások szerint 2050-re átveszi Ausztrália legnagyobb városa címet Sydney városától.


hunprobalazs