Autó ponyva a gépjármű biztonságáért

Az autó ponyva egy igen hasznos eszköz tud lenni, azonban komoly károkat is képes okozni a gépjárműben abban az esetben, ha nem kellő körültekintéssel járunk el.

Autó ponyva által autónk védett lehet az időjárási körülményektől, azonban ehhez megfelelőképp kell felrakta. Az ímmel-ámmal felhelyezett autó ponyva számos bosszúságot okozhat a későbbiekben és könnyen megbánhatjuk a vásárlást. Sem a túl kicsi, sem a túl nagy ponyva nem nyújt kellő védelmet. Éppen ezért kifejezetten a mi autónkra méretezett márkát és típust kell választani. Ha az autó ponyva túl kicsi, akkor gyakorlatilag semmilyen védelmet nem nyújt az autó számára, ráadásul a szél is könnyen lefújhatja. A lazán rögzített ponyva akár a fényezésben is nyomot hagyhat. Arra is ügyelni kell, hogy a ponyva alá ne szoruljon levegő, valamint, hogy az autó nedves alkatrészei a letakarás előtt meg tudjanak száradni, különben elősegítjük a káros gombák, baktériumok elszaporodását.

Említettük, hogy az egyes márkákra és típusokra méretezett kész autó ponyvákat érdemes megvásárolni, azonban a legjobb megoldás a méretre szabott ponyva, akár csak a méretre szabott öltöny, ami a legtökéletesebben illeszkedik viselőjéhez. Az ilyen ponyva tökéletesen illeszkedik a gépjárműhöz, például a tetőtartóhoz, légáramlást befolyásoló spoilerekhez és az autó egyéb extráihoz. Nem árulunk zsákba macskát, így azt is eláruljuk, hogy ezek az autó ponyvák drágábbak, mint a nagy választékban elérhető márkákra és típusokra méretezett kész autó ponyvák. Alapvetően hasznos eszköz az autóponyva, azonban tudni kell bánni vele, ha azt szeretnénk, hogy valódi védelmet nyújtson autónk számára. Bővebb információkért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a választékot.


hunprobalazs