Autószőnyegek minden autótípusba

Ahogy beköszönt a latyakos, hideg őszi időjárás, az autósok lelki szemei előtt azonnal megjelenik a kép, ahogy sáros, nedves cipővel ül be az ember és behordja a sarat, leveleket, vizet. Az autószőnyeg nagy segítséget jelent, hogy könnyebben megtisztítsuk az autót.

Autószőnyegek igen hasznosak, ezért érdemes beszerezni az autóba, ha még nem rendelkezünk velük. Ugyanis, ha nincs autószőnyegünk, akkor az autó takarítása sokkal időigényesebb és fárasztóbb folyamattá válik. Tehát az autószőnyeggel időt és energiát spórolhat meg. A hó, víz, jég és a levelek a cipőnkről pillanatok alatt aztán bekerülnek az autóba, különösen, ha ott meleg van. Az autószőnyeg megkönnyíti az ember dolgát, hisz akár ki is emelhető az autóból. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a gumiból készült autószőnyegek, amik nagy előnye nagy előnye, hogy akár egy slaggal is könnyedén letakaríthatók. A textilből készült autószőnyegekkel már többet kell kínlódni, mivel tovább tartják magukban a szennyeződéseket, ezenkívül mosásuk és szárításuk is több időt vesz igénybe.

Az autószőnyegeket nem csak aszerint lehet csoportosítani, hogy milyen anyagból készültek, de annak alapján is, hogy univerzálisak vagy méretpontosak-e az autótípusokhoz. Az univerzális típusok nagy előnye, hogy a legtöbb autótípushoz passzolnak, vagyis kialakításuk olyan, hogy a szélein található perforáció mentén méretre lehessen vágni őket. A méretpontos autószőnyegek viszont kifejezetten bizonyos autótípushoz készülnek. Hátrányuk, hogy csak bizonyos autótípusokba valók, viszont ez az előnyük is, hiszen a megfelelő autótípusba precízen illeszkednek, nem kell a méretre vágással bajlódni. Az alkatreszek.hu weboldalon megtalálja a széles választékot!


hunprobalazs