Az ágyrács kiválasztásának alapelvei

A pihentető alvásban nem csak a matrac játszik komoly szerepet, de az ágyrács kiválasztását sem szabad félvállról venni, ha valóban minőségi alvásra törekszünk.

Ágyrács választás során ugyanúgy szem előtt kell tartanunk bizonyos szempontokat, akár csak a matrac esetében. Egy jó minőségű ágy kellő tartást ad a testnek és egyben a gerincnek, a matrac jól szellőzik, a nedvesség el tud párologni, ami azt jelenti, hogy a matrac hosszú ideig használható lesz. Sokan a fa ágyrácsra esküsznek, mivel a fa természetes anyag, ami azt jelenti, hogy könnyebben tud szellőzni a matrac, így az a legmegfelelőbb, ha az ágyaljzat ebből készül. A furnérlemezről vagy a fém ágyaljzatról ez már nem mondható el. Az ágyrács választásnál tisztában kell lenni pár dologgal. Például, hogy minél idősebb az ágy tulajdonosa, annál nagyobb alátámasztás szükségeltetik a derekának. Ha szeret napközben is az ágyban lenni és ott olvasni, esetleg reggelizni, onnan filmet nézni, akkor a párnák egymásra halmozása helyett érdemesebb olyan ágyrácsot választani, amelynek fejrésze megemelhető.

Ágyrács

Ágyrács

A piacon rengeteg különféle ágyrács található, így nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. Az ágyrácsokat tekintve a legjobb, ha az ágyrács rugalmas falécekből készül. Ez által a testsúly optimálisan oszlik el, ami annyit tesz, hogy a gerinc nem kerül természetellenes szögbe, így nem kell tartani annak deformálódásától. Ma már kapni olyan ágyrácsokat, amik megfelelnek az ügyfelek egyéni kívánságainak. Így nem csak a fejrész, de akár a lábrész is állítható, ha a vásárló azt kívánja. Akárcsak a matrac, úgy az ágyrács kiválasztásánál is érdemes szakértő, de legalábbis tapasztalt eladó segítségét kérni, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa meg saját maga és a nyugodt alvás érdekében.


hunprobalazs