Az Apple vállalat kulcskompetenciái

A vállalat kulcskompetenciáit (angolul: core competences)  javítják a minőség- és a költségpozíciót, és a versenytársak nem tudják kifejleszteni őket. Nehezen másolhatóság: olyan technológiát (pl.: multitouch kijelzőt) fejlesztettek ki, amelynek nincs versenytársa a piacon.

[adsense_id=”1″]

Próbálkozások vannak a versenytársak részéről, azonban ezek még csak meg sem közelítik az eredeti minőségét. Hatékony marketing-mix kialakítása, amely lehetővé tette, hogy olyan márkaimázs alakuljon ki, amely hatására az Apple név hallatára a minőség és megbízhatóság jut eszébe mindenkinek a világ szinte bármely pontján. Túlzott fókusz a fogyasztóra, fogyasztói előny kialakítása: a termékeivel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásaival a lehető legjobban próbálják kielégíteni a fogyasztók igényeit, folyamatosan vizsgálva a változó igényeiket és fogyasztásuk jellemzőit. Innováció: az újítás képessége; képesek arra, hogy megtervezzék és létrehozzák a jövő termékét a mai használatra, mestere a fogyasztói élmény magas szintű létrehozásában.

A vállalat K+F-re fordított kiadásai magasak. Termékéletciklus-menedzsment: szorosan összefügg az innovációval; a menedzserek képesek arra, hogy a termékeiket a növekedés szakaszában tartsák, ezzel megtartva a magas értékesítési volument és magas árréseket. Ezt a folyamatos újításokkal (újabb generációk kiadásával) és új termékek (pl.: iPad) bevezetésével érik el. Titoktartás: a vállalat működését és tevékenységeit rendkívüli titoktartás övezi, a hardveresek és a szoftveresek is külön épületben dolgoznak; mivel kevés a kiszivárgó információ, ezért a bejelentésekre hatalmas médiafigyelem irányul.

„Az Apple úgy alkot mára nélkülözhetetlenné váló termékeket, ahogy régen volt szokás: titokban, vérrel és verejtékkel hozza létre a megálmodott tökéletes formát” – írja Jóri-Molnár Anikó a www.zona.hu-n. Ezek a tényezők mind hozzájárultak ahhoz, hogy megelőzhessék a konkurenciát.


hunprobalazs