Az ausztrál konyha finomságai

Ha Ausztráliában jár, biztosak vagyunk benne, hogy talál valami tipikus ausztrál ételt. Amíg itt tartózkodik, valóban ki kell próbálnia valamilyen ausztrál ínyencséget.

Az országban számos olyan étel fogyasztható, amit nem talál majd meg máshol, ezrét ezeket érdemes mihamarabb kipróbálni, ha Ausztráliában jár. A Vegemite a leggyakoribb étel, amelyet az „idegenek” felfedeznek és gyakran sajnos utálnak is. Nem számít, hány ember mondja önnek, hogy ez az étel undorító, legalább egyszer próbálja ki. Tehát mi a Vegemite? A Vegemite egy sötétbarna paszta, amely különféle zöldségekből, élesztőkivonatból és fűszer-adalékanyagokból készül. Kicsit olyan, mint az Egyesült Királyságban a marmite. Ezen étel elfogyasztásának a legnépszerűbb módja kenyérrel vagy vajjal pirítóson, főleg reggeli vagy vacsoraként. Az ausztráliai avokádóval, olvasztott sajttal vagy paradicsommal  is gyakran fogyasztják, ezek a hozzávalók kissé finomabbá varázsolják.

A pite egy népszerű harapnivaló  világszerte, és szinte minden sarki boltban, pékségben és szupermarketben található kirakat, ahol sok forró, húsos pite közül választhat. Vannak viszont speciális pite üzletek Ausztráliában is. Ausztráliában sokféle sós pite található, amelyek általában darált hússal, mártással, gombával, hagymával és sajttal vannak töltve. Ez is jó harapnivaló egy hosszú éjszakai bulizás után (jobb, mint egy kebab, vagy a gyros). A pavlova is egy tipikusan ausztrál étel, ami egy habcsók torta alap, tejszínhabbal és gyümölcsökkel. A pavlova eredetétől függetlenül teljesen finom. Valószínűleg megtalálja a Pavlovát minden ausztrál cukrászdában vagy a pékségben. A legtöbb nagy szupermarket láncból előre elkészített pavlovát is megvásárolhatja (nézze meg a kenyér vagy a fagyasztott desszertek részen).


hunprobalazs