Az eldobható papírpelenkák befolyásoljak a Föld globális felmelegedését!

Manapság már számos mutatós és modern holmi közül válogathatunk születendő gyermekünk számára. A legfontosabb dolgok között minden esetben ott van természetesen a pelenka. Napjainkban már csak néhány darab textilpelenkát vásárolunk, hiszen mindenki inkább a praktikus papírpelenkát használja, aminek nagyon sok előnye van. Ez viszont nem minden, hiszen aki a papírpelenka mellett teszi le a voksát, az többszörös merényletet követ el Földünk ellen.

[adsense_id=”1″]

A sokak által oly kedvelt és előnyben részesített papírpelenkát persze nem kell mosni, vasalni, könnyen szállítható, az elhasznált papírpelenka pedig egyszerűen eldobható. És itt az eldobhatóságon van a hangsúly! Ha logikusan gondolkodunk azonnal beláthatjuk, hogy a papírpelenkák újrahasznosított papírból készülnek, éppen ezért fehérítik, tisztítják, avagy vegyi anyagokkal kezelik. A vegyi anyagok által a pelenka viszont jelentős környezetszennyezést okoz. Oly sok más dologra felhívják a fogyasztók figyelmét, tanácsokat kapunk arra nézve, hogy éljünk környezettudatos életmódot, a papírpelenkák veszélyét mégis a legtöbben nem ismerik.

Eldobható pelenka

Eldobható pelenka

A papírpelenka a Föld globális felmelegedését még más megközelítésből is fokozza, hiszen miből is készül? Hát papírból! A folyamatos papír szükséglet miatt, melyek a papírpelenka miatt jelentkeznek, a fák kitermelése egyre csak fokozódik. Gyermekek természetesen folyamatosan születnek a világ minden táján minden percben, így pelenka mindig kell, mégpedig papírból. Az erdőtelepítést bár egyre több helyütt alkalmazzák, de még egy fa kifejlődik az több év, amíg a gyermekek számára pelenka állandó jelleggel kell, így papír is kell, tehát fa is. A fák nélkül pedig nincs elég oxigén, így Földünk rohan végzete felé.

Amennyiben csak lehet válassza tehát a textil pelenkát, illetve a papírpelenkák esetében jól fontolja meg, hogy azt hová is dobja el, kerüljön mindenképp jó helyre. Éljen Ön is környezettudatos életet és kerülje az olyan dolgokat, melyek egyre inkább befolyásolják a Föld globális felmelegedését, kerülje hát a papírpelenkát!


hunprobalazs