Az elektromos autózást övező tévhitek

Az autókat tekintve kevés olyan dolog van, amit annyi tévhit lengene körbe, mint az elektromos autózást. Ha viszont közelebbről is megvizsgáljuk ezeket a tévhiteket egyértelműen kijelenthetjük, hogy mind koholmány.

Bővebb információkért az elektromos autókról kattintson a linkre. Az elektromos autókat a gazdagoknak sportjának tartják, ami annyiban lehet igaz, hogy sokkal drágábbak, mint a benzines vagy a dízeles társaik, azonban a fenntartásukat tekintve sokkal gazdaságosabbak, mint az előbb említett autók. Ráadásul ebben az esetben nem kell olajcserére költeni, valamint számos alkatrész meghibásodásától nem kell tartani, mivel ezek nem részei az elektromos autónak. Ilyen például az önindító, a sebességváltó vagy a kettős tömegű lendkerék. Az elektromos autó éves kötelező szervize gyakorlatilag a fékrendszer és a futómű kondíciójának ellenőrzését takarja. Az elektromos autók kapcsán olyan tévhitek is felmerültek, mint, hogy nem környezetkímélők, azonban ez a hír sem igaz. Tehát az alacsony fenntartási költségek hosszú távon ellensúlyozzák a vételár által keletkezett rossz szájízt.

Attól függetlenül, hogy milyen az olajimport helyzete, az elektromos autóba mindig előállítható az üzemanyag. Kritikaként szokta még érni az elektromos autókat, hogy lassúak és keveset lehet menni velük. Holott a villanymotor a folyamatosan elérhető nyomaték által dinamikus gyorsulásra képes. Mivel az akkumulátor az autó aljában helyezkedik el, ezért a súlypont lent van, így az autó stabil és a vezetési élmény is jobb. Az elektromos autó annyira csendes, hogy szinte észrevehetetlen, csak, amikor a közelbe ér, akkor vesszük észre. Az már hab a tortán, hogy emellett a környezetet sem szennyezi, mivel az elektromos áram környezetbarát módon is előállítható, ezenkívül korlátlan mennyiségben.


hunprobalazs