Az ismerkedés csapdái

A huszonegyedik század már nem arról szól, hogy egy holdfényes éjszakán megpillantunk egy feltűnően csinos lányt vagy vonzó fiatalembert egy vízparton. A szerelem első látásra is teljesen más értelmet nyert napjainkban, hiszen az esetek többségében először a világhálón látjuk meg a potenciális párjelöltet, majd – ha elégedettek vagyunk azzal, ami a szemünk elé tárul – jöhet a személyes találka. Senki ne gondolja, hogy mindezt csak azokat érint, akik külön társkereső jellegű weboldalakon regisztrálnak, a legtöbb közkedvelt közösségi oldalon ugyanis ezerrel megy az ismerkedés nap, mint nap!

Szőke haj, kék szemek, vonzó külső, megnyerő, pozitív attitűd…A profilképeket látva az emberben gyakran felcsillan a remény, hogy talán Ő lesz az, akire már régóta vártunk, a jól sikerült fotók után elkezdődnek az órákba, sokszor éjszakákba nyúló beszélgetések, majd ezek után úgy érezzük, eljött az ideje a várva-várt nagy találkozásnak! Természetesen nem szeretnénk csalódást okozni a kedvesnek, magunkra vesszük a legjobb ruháinkat, majd mennyei parfümfelhőben tovasuhanunk a randi helyszíne felé. És ekkor jön a hideg-zuhany: a babaarcú, csinos lányról kiderül, hogy photoshop nélkül nem túl előnyösek az arcvonásai, majd az is világossá válik számunkra, hogy az általunk korábban megtekintett képeken a hölgyemény jóval fiatalabb és jónéhány kilóval könnyebb is volt. Amikor pedig álmaink hercegével találjuk szembe magunkat, nos, lehet, hogy nem is annyira egymással szemben találjuk magunkat, a srác ugyanis két fejjel alacsonyabb, ami pedig az összhatást illeti, finoman szólva fotogén emberkéről van szó, akinek teljes valója inkább csalódást, mint rajongást vált ki az ember lányából!

Mindez persze nem törvényszerű és nem kell, hogy elvegye senki kedvét az ismerkedéstől! Sosem lehet tudni, talán egy chat-ablakban egy este megjelenik majd az a kivétel, amely erősíti a szabályt. Hogy ez már nem olyan szívmelengető, mint Rómeó és Júlia erkélyjelenete? Lehet! De nekünk már csak ez jutott: huszonegyedik századi romantika a gyors sávban élőknek!


hunprobalazs