Az ivóvíz fontossága

A víz létfontosságú minden embernek. A szervezetünk, akár 30 napot is képes eltűrni evés nélkül, viszont víz hiányában, csak 72 órát bírnánk ki. A víz nagyban hozzájárul az anyagcsere folyamatokhoz, erősíti az immunrendszert, a szívet és a vérkeringést.

Elszállítja a szükséges tápanyagokat a sejtekhez, miközben hozzájárul az emésztéshez, és meggátolja a gyomorsav túltengését. Ezenkívül szerepet játszik a vesék működésében, a test tisztulási folyamataiban, hat az idegrendszerre, csökkenti a stresszre való hajlamot. Kihatással van a koncentrációs és teljesítő képességünkre, rugalmassá teszi bőrünket, eltávolítja a testünkben található mérgeket és a salakanyagokat, segíti az ízületek rugalmasságát.

Nagyon fontos, hogy figyeljünk oda ivóvizünk minőségére, és mennyiségére is. Sajnos a csapvíz ivása, nem mondható egészségesnek. Károsíthatja az emésztőszerveket, az érfalakat, az agyat és szív problémákat okozhat. A víz klór tartalma, egyéb anyagokkal reakcióba lép, így jönnek létre a káros klórvegyületek benne. Ezek mellett a tisztító üzemtől a lakásokig érve a víz, a régi csöveken, egyéb szennyeződéseket old fel, amik szintén egészségtelenek. Ahhoz, hogy tiszta vizet ihassunk, vagy víztisztítóra van szükségünk, vagy a palackozott ásványvíz vásárlására. Az ásványvíz a föld mélyéről, az ivóvízzel azonos helyről, védett artézi kútból vagy forrásból származik. Ha egy víz oldott ásványi anyag tartalma 500mg/liter, akkor azt már ásványvíznek minősítik. Minden ásványvíz más típusú talajon folyik keresztül, ami kihatással van ízére és ásványi anyag tartalmára. A széndioxid tartalmú vizekkel serkenthető a légzés, valamint az emésztés. A magas magnéziummal és káliummal rendelkezővel az idegek erősítését segíthetjük. A világon már több mint 3000 ásványvízmárka létezik.


hunprobalazs