Az online vásárlás világa és a tiltólistás csomagok

Sokszor bele se gondolunk, hogy milyen kockázatoknak vannak kitéve az általunk megrendelt vagy éppen küldött csomagok. Manapság egyre inkább eluralkodik az internetes vásárlás, amelynek számos jó és rossz oldala lehet.

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy tisztában legyünk a futárszolgálat szabályzatával, és azt követően járjunk el. Egy csomag feladása, illetve megrendelése esetén fontos tisztázni, hogy mi az, amit nem küldhetünk szolgáltatók által. Gondolom sokak számára érthető és világos, ám mégis megtörténik ezért érdemes megemlíteni, hogy olyan árut semmiféleképp sem küldhetünk, amely nincs becsomagolva. Amennyiben törékeny csomagról van szó, akkor annak szállításánál külön hívjuk fel a szállító figyelmet, hiszen elegendő egy gondatlan mozdulat és máris kész a probléma. Ugyanis még a csomagok kézhez jutnak, átesnek szortírozáson, többszöri átpakoláson. Így a nem megfelelő csomagolást követően, vagy törékeny áru esetén könnyedén bajuk eshet. Egy feladott csomag semmiképpen sem tartalmazhat olyat eszközöket vagy tárgyakat, amely romlásveszélyes, itt gondolunk minden főtt és készételre.

Többek között ide sorolhatóak a házi készítésű szeszesitalok, de állati vagy növényi maradványokat sem postázhatunk külön engedély nélkül. Ezek mellett még érdemes átgondolni a feladott csomagokban található értéktárgyakat is, gondolunk itt ékszerekre, drágakövekre. Így, ha webes vásárlás mellett döntünk, akkor az előtt érdemes mindenképp elolvasni a szolgáltató honlapján található szabályzatot, hogy mi törvénybe ütköző és mi nem. Külön szeretnénk még felhívni a figyelmet az éles tárgyakra és a fegyverekre, melyek semmilyen körülmények között nem szállíthatóak futárcégekkel. Hiszen ezek mások életét sodorhatják veszélybe.


hunprobalazs