Az U-lakat kerékpár zár a legkeresettebb

Korábban egy vastag szemekből fűzött kerékpár zár még biztonságos védelemnek tűnt – habár akkor sem volt az –, azonban ma már sokkal kifinomultabb az anyagkezelés, ezért nem a lakatok átmérőjében kell keresni a megoldást. Az U-lakat különösen népszerű, habár első ránézésre vékonynak is tűnhet. Több méretben és típusban elérhető, a kerekpar-lakat.hu webshopjából pedig most ingyenesen szállítanak bárhova. Legjobb áron juthatunk hozzá az egyik legbiztonságosabb kerékpár zár típushoz – az igazán figyelmesek lánccal is kiegészíthetik a védelmet.

A kerékpár zár zárbetétje fontos

Az U-lakat kerékpár zárak méretben és stílusban is eltérnek egymástól. A mini nagyság könnyen szállítható anélkül is, hogy kerékpárra rögzítenénk, azonban a bicikliváz miatt a normál kialakítású tűnik optimálisabbnak. Fontos, hogy fizikailag megfelelően rögzítsük a kerékpárt, egy stabil helyet válasszunk, lehet az egy kerítés, vagy biciklitartó is. Nem mellékes a zárbetét működése sem. A fogazott kulcsú kerékpár zár, sajnos, kisebb védelmi faktorú, a szerkezetet könnyű kinyitni. Az azonban tény, hogy a tolvajok nem a zárral próbálkoznak, hanem átvágják, elfűrészelik a lakatot. A pontfuratos kulcsú már megbízhatóbb, de inkább tárcsás, vagyis lamellás kerékpár zár kerüljön a biciklire, amennyiben nyugodt szívvel hagynánk magára a járművet.

A lánc és lakat kombináció hatékonyan véd

Mindig rögzített felülethez lakatoljuk oda a kerékpárt. Ha egy zár nem tűnik biztonságosnak, továbbra is megéri kettőt rendelni, jóval kifizetődőbb az ellopott jármű összegénél. Azonban a kerékpár zár újabb generációs tagjai egyetlen megoldással kiküszöbölik például a gyorszáras kerékpár kerekek problémáját. A hurokkábellel kiegészített U-lakat összekapcsolja a rögzített kerékpárvázat a kerékkel, így nyugodtan ott hagyhatjuk bármely biztonságosnak tűnő helyen.


hunprobalazs