Az utazás hatékony megtervezése

Ha nyaralni indulunk, már jó előre javasolt, ha megtervezzük az utazást. Csak így lesz hatékony a tervezésünk, és így lehetünk biztosak benne, hogy simán mennek a dolgok majd az utazás vagy nyaralás során.

Jó lesz a szállás, egyáltalán lesz szállás, mert minden úgy lesz, ahogyan azt még tavasszal lefixáltuk. Jó, ha az árakat, időpontokat, szállás átvételét, leadását, mindent alaposan megbeszélünk és megtervezünk. Így biztosra megyünk, és biztosak lehetünk benne, hogy mikor odaérünk úti célunk végállomásához, átengedhetjük magunkat az önfeledt nyaralás élményének. Ezért jó konkretizálni mindent időben, a szállás árától kezdve, a pihenőhelyekig, hogy hol állunk meg az utazás során, hányszor és mikor. Ha ezt mind meg- és lebeszéljük, akkor nem érhet csalódás minket, és flottul fog működni minden, mintha csak GPS-en követnénk az autó adatait.

A nyaralás spontán része maradjon a nyaralásra, mikor önfeledten lubickolhatunk a habokban. Vagy kalandos túrát teszünk a környéken. Legyenek ezek a spontán pillanatok, de az utazás legyen megtervezett és előre kiszámított. Tudjuk előre, hogy mikor és hol fogunk határt átlépni, milyenek az autópálya viszonyai, hol kell valamilyen díjat fizetnünk, mindezt derítsük ki jó előre, hogy minden részlettel tisztában legyünk, és gondos sofőrként tudjunk közlekedni a különböző helyzetekben. Fontos az utazás hatékony megtervezése, hogy átlássuk az egész adott helyzetet, hogy tisztában legyünk a körülményekkel, a viszonylatokkal. Az utazás megtervezéséhez használjunk térképet vagy útvonaltervezőt, így könnyebben megy majd, és a spontán felmerülő ötleteknek is könnyebb helyet hagyni, ha esetleg meg szeretnénk nézni valamit út közben. Mindez tervezhető és kivitelezhető, ha gondosak és hatékonyak vagyunk, ami az utazás megtervezését illeti. Ne bízzunk semmit a véletlenre!


hunprobalazs