Barcelona városlátogatás rengeteg látványossággal

Barcelona egy igazán színes város, így mindenki megtalálhatja itt a számára érdekes látványosságokat. Érdemes több napot szentelni Barcelona-nak, mivel így minden nevezetességet meg tud tekinteni amire kíváncsi. A legjobb, ha alaposan megtervezi, melyik nap mit néz meg.

Barcelona hallatán, sokan a Sagrada Família ugrik be. Nem csoda, hiszen a már 130 éve épülő templom az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. Aki Barcelonába utazik, annak kár volna kihagyni ezt a nagyszerű látványosságot! Bár Barcelonában számos látványosság van, ugyanakkor érdemes a kis utcákban is sétálgatni, ugyanis ezek adják át leginkább a mediterrán életérzést. Barcelonában érdemes a gótikus negyedben is sétálni, ugyanis itt olyan érzése van az embernek, hogy a városon belül egy másik városban van. A történelem szerelmeseinek különösen ajánljuk Barcelonának ezt a részét, ugyanis itt úgy érzi az ember, hogy jó pár évet visszaugrott az időben. Természetesen a katedrálist is meg kell tekinteni, elképesztő látványt nyújt, ahogy tornyaival az ég felé nyújtózik.

Ha a város nevezetességeit sorra bejárja, akkor valószínűleg jól elfárad, különösen, ha gyerekkel utazik el Barcelonába, éppen ezért pihenésként érdemes ellátogatni a tengerpartra. Itt napozhat, úszkálhat a tengerben, labdázhat az egész család a parton vagy akár beülhet valamelyik hangulatos tengerparti bárba, hogy újfent feltöltődjön energiával és tovább járja Barcelona utcáit. Barcelonában mindenképp érdemes pár napot eltölteni, annak érdekében, hogy minél több nevezetességet, érdekességet fel tudjon fedezni. Ha szeretne Barcelonába utazni, akkor érdemes ellátogatni a varavilag.hu weboldalra és bővebben tájékozódni az utazás kapcsán!


hunprobalazs