Boltból vagy otthonról – melyik jobb a dugulásnál?

A háztartásokban előforduló dugulás rendkívül bosszantó jelenség. Amint felüti a probléma a fejét, legtöbben szeretnénk mihamarabb megszabadulni tőle. De mégis melyik megoldás bizonyul megbízhatónak?

Boltból vagy otthonról- melyik a jobb dugulásnál? A boltok polcain számos vegyi anyag sorakozik, melyek garantált megoldást kínálnak a dugulásra. Ezek gyakran csöppet sem olcsók, de cserébe általában segítenek. Fontos viszont tisztában lenni azzal, hogy mivel erős, maró hatású anyagokról van szó, így használatukkor minden esetben ajánlott a gumikesztyű. Nem célszerű egyszerre többfélét is alkalmazni, ugyanis így olyan mérgező gázok szabadulhatnak fel, amelyek károsítják az egészséget.

Ha inkább a természetes megoldások híve, akkor remek választásnak bizonyulhatnak azok az alapanyagok is, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak. Az ecet már számtalanszor bizonyított a területen, de a szódabikarbóna, a sütőpor vagy a bórax is hasznos választásnak bizonyulnak. Kevesen tudják, de a kólát is bevethetjük a lefolyótisztítás érdekében, ez nem csak a vízkövet távolítja el, de a szerves anyagokat is elpusztítja. A legfontosabb azonban mégis az, hogy odafigyeljünk a megelőzésre. A konyhai, fürdőszobai szaniterek esetében a túl sok vegyi anyag használata, a hajszálak, a zsiradékok okozzák általában a legtöbb problémát, a toalettben pedig az oda nem illő tárgyak lehúzása tehető felelőssé a dugulásokért. Ha ezekre a területekre ügyel, úgy jó eséllyel kerülheti el a dugulás problémáját. Időnként célszerű átöblíteni valamilyen lefolyótisztítóval a rendszert, így a makacs dugulásoknak valóban esélyük sem lesz. Ne feledje, a körültekintő lefolyóhasználattal elkerülheti a dugulással járó kellemetlenségeket, melyek egyébként sok otthonban előfordulnak.


hunprobalazs