Chiang Rai legszebb helyei

Chiang Rai nyugodtabb, mint Thaiföld más nevezetes célpontjai, és érdemes meglátogatni csodálatos történelmi nevezetességeit, megkóstolni az ízletes helyi ételeket és megtekinteni gyönyörű tájat.

A városban gyönyörű hegyek és vízesések is láthatóak emellett pedig lenyűgöző templomokat lehet fellátogatni így a város felfedezése csodálatos élmény – sok mindent lehet látni és tenni is. Az utóbbi években Chiang Rai egyre népszerűbb turisztikai célponttá vált, és nyomós okból kifolyólag, ezért olvasson bővebben a legszebb helyeiről. Wat Phra Kaeo híres szerte az országban, hiszen ez az a templom ahol a legendás Smaragd Buddha szobrot felfedezték. Míg az eredeti Buddha szobor jelenleg Bangkokban található, van egy szép replika itt és néhány fantasztikus falfestmény is, amely megtekinthető a templom belsejében. Az egyik leglenyűgözőbb vallásos műtárgy az ősi Phra Jao Lan Thong kép Buddháról – ez az egyik legszebb és leghíresebb festmény egész Thaiföldön. A helyszínen van egy nagyszerű múzeum is, amely bemutatja Chiang Rai és a környék csodálatos műveit. A Wat Phra Kaeo tehát a régió egyik legfontosabb temploma, ezért érdemes itt megállni.

A Chiang Rai Éjszakai Bazár egy élénk és bódító hely, amely a város szívében található. Itt megtalálja a színes standokon a finom helyi ételek sorát. A bazár remek hely az olcsó de mégis szép ajándéktárgyak megvásárlására, és mindkét étkezőben garantált a szórakozás is. Itt énekesek és táncosok láthatóak a színpadon akik egy show-t mutatnak be miközben ön vacsorázik. A Singha Park egy hatalmas hely, amely tele van természettel, amit mindenki megcsodálhat, ezért itt a parkban egy nagyszerű napot tölthet el családjával. A Chiang Rai környékén fekvő vidéken számos tó és rét is fellátogatható, ezért megéri a környéken sétálni.


hunprobalazs