Csatornaszag a lakásban! Miért érzem?

A szennyvíz tervezés és annak pontos kialakítása nagyon fontos egy ház számára, mert ha elrontjuk, akkor az egész életünket érintheti. Valójában a rossz szennyvízcsatorna építése nem tudja megfelelően eltávolítani a szennyvizet a házból, és ennek sok kellemetlen következménye lehet. Miért kell nagyon óvatosnak lenni ezzel kapcsolatban? Most megtudhatja.

Részletes infókért kattintson weboldalunkra és mindent megtudhat a csatornaszagról és a annak okáról is.  A csatorna lejtőjén és annak megfelelő felépítésénél sok olyan dolgot figyelembe kell vennünk, amelyek hosszú idő után praktikusnak bizonyulnak. A saját otthonunk megtervezése során érdemes mindenre figyelni, a csatornarendszerre pedig végképp. E tekintetben az egyik legfontosabb szempont az, hogy a fővezetéknek megfelelő meredekséget biztosítsanak a házból, mivel csak ez lesz elegendő ahhoz, hogy eltávolítsa a szennyezett vizet a csővezetékből. Ez többek között azért fontos, mert ha nem rendelkezik a megfelelő lejtéssel, a szennyvíz mindig megáll a csövekben, ami a házban áthatolhatatlan bűzt eredményez.

Nem is beszélve arról, hogy ilyen esetekben a veszélyes kórokozók vagy bacillusok nagyon könnyen szaporodhatnak. Fontos figyelni arra is, hogy hol és milyen mélyen helyezkedik el a lefolyó a talajban. Sokszor nem fordítunk elég figyelmet ennek, mert úgysem látható. Ha nem távolítjuk el a szennyvizet a kijelölt úton, az évek elteltével könnyen el lehet felejteni, hogy ez pontosan hol is van, nem beszélve arról hogy esetleg máshoz kerül a ház. Éppen ezért érdemes pontosan feljegyezni a szennyvíz elvezetési útvonalát. Ha még többet szeretne megtudni a csatornaszagról és a csatorna megfelelő lejtéséről, akkor mindenképpen keressen fel minket és itt mindent megtudhat valamint elérhetőségeinket is megtekintheti.


hunprobalazs